ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; Πώς να μειώσετε την κατανάλωση βενζίνης στο αυτοκίνητό σας;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι κάνεις λάθος και καταναλώνεις περισσότερο καύσιμο απ’ ότι πρέπει.

Με την τιμή της βενζίνης (αλλά και του πετρελαίου) να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, η ανάγκη για οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου (ειδικά αν το αυτοκίνητό σου είναι ένα «εργαλείο» που είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση), φαντάζει πιο μεγάλη από ποτέ.

Αναρωτιέσαι πώς ακριβώς μπορείς να το πετύχεις αυτό; Για αρχή, ξεκίνα να αποφεύγεις τα ακόλουθα παιδαριώδη σφάλματα.

Πέρα από αυτά που φαντάζεσαι, ή σου έχουν πει και πέρα από τα προφανή, όπως το να είσαι συνετός στο πόσο δυνατά πατάς το δεξί πεντάλ, υπάρχουν κάποια "μυστικά" που θα σε βοηθήσουν, εσένα και το τετράτροχο... καμάρι σου να μειώσετε το "βάρος" της βενζίνης, ή του πετρελαίου στην τσέπη σου. Το Ratpack σου παρουσιάζει κάποια από αυτά.

Δες παρακάτω ποια είναι μερικά από τα λάθη που κάνεις:

Το «σταμάτα-ξεκίνα» στην κίνηση. Ναι, εκτός από την καλή σου διάθεση και την υπομονή σου, η κίνηση στους δρόμους (αυτό που οι αγγλοσάξονες και οι αδελφοί Κύπριοι αποκαλούν «traffic») έχει τη μαγική ικανότητα να «στραγγίζει» και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου από καύσιμο -μαζί, και το πορτοφόλι σου από «ρευστό».

Να κόβεις απότομα ταχύτητα στις στροφές.Γεγονός: κάθε φορά που πατάς φρένο, μέρος της ορμής του αυτοκινήτου σου μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία εν συνεχεία διαχέεται και χάνεται στην ατμόσφαιρα.

Ακόμη να φρενάρεις απότομα στο φανάρι...Εδώ ισχύει περίπου ό,τι συμβαίνει και με τις στροφές που λέγαμε προηγουμένως. Επιπλέον, τα απότομα φρεναρίσματα μπορούν να σε οδηγήσουν «αβάδιστα» σε ατύχημα -ειδικότερα αν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό ή αν σε ακολουθεί άλλο αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση.

Να χρησιμοποιείς τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σου με κατεβασμένα παράθυρα