Η Γερμανική Βουλή ανέκρινε την Frontex επειδή προστατεύει τα ελληνικά σύνορα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κλειστή συνεδρίαση η Επιτροπή Εσωτερικής Πολιτικής της γερμανικής Βουλής ασχολήθηκε την Τετάρτη με το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων μεταναστών (pushbacks) στο Αιγαίο.

Για περίπου τρεις ώρες ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ (Frontex) Φαμπρίς Λεζερί απαντούσε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης στις ερωτήσεις των βουλευτών για pushbacks στην Ελλάδα, στα οποία εμπλέκεται ενδεχομένως και η Frontex.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες σκάφη της Frontex σταματούν λέμβους με μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία πριν φτάσουν στα ελληνικά νησιά και τους παραδίδουν στο ελληνικό Λιμενικό, το οποίο στη συνέχεια, σε αρκετές περιπτώσεις, ρυμουλκεί τα φουσκωτά στα τουρκικά ύδατα.

Το ενδιαφέρον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής αφορούσε προπαντός πληροφορίες ότι σε μια από τις παράνομες επαναπροωθήσεις εμπλέκεται και σκάφος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Στις 10 Αυγούστου το γερμανικό περιπολικό Uckermark είχε σταματήσει στα ελληνικά ύδατα φουσκωτό με 40 μετανάστες. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κάλεσε την Ελληνική Ακτοφυλακή, της οποίας το πλοίο επέστρεψε αργότερα στο λιμάνι της Σάμου χωρίς τους μετανάστες.

Τα pushbacks θεωρούνται παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, επειδή παρεμποδίζουν εκείνους που ζητούν την παροχή προστασίας ασύλου να καταθέσουν σχετικό αίτημα!

Απαγορεύεται η φύλαξη των ελληνικών συνόρων και η διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας

Μ’ αυτά και μ’ αυτά μάθαμε δηλαδή ότι ο επικεφαλής της Frontex πέρασε από την διαδικτυακή Ιερά Εξέταση του Βερολίνου επειδή έκανε την δουλειά του!

Εκτός κι αν ο ρόλος της υπηρεσίας είναι να κάνει τον θαλάσσιο τροχονόμο στους παρανόμως εισελθόντες στην ελληνική και ευρωπαϊκή επικράτεια…

«Τα pushbacks θεωρούνται παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», λένε, «επειδή παρεμποδίζουν εκείνους που ζητούν την παροχή προστασίας ασύλου να καταθέσουν σχετικό αίτημα».

Δηλαδή ολόκληρη η υφήλιος έχει δικαίωμα να εισέρχεται στην Ελλάδα και να ζητάει άσυλο!!!

Άρα με αυτή τη λογική ένας από τους λόγους ύπαρξης του Λιμενικού Σώματος (ο βασικότερος), η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μίας χώρας και η διασφάλιση της εθνικής της κυριαρχίας αποτελούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άρα και τα σύνορα κακώς υπάρχουν αφού εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ολόκληρων πληθυσμών!

Αφού το «Διεθνές Δίκαιο» μας λέει ότι πρώτα πρέπει να δεχόμαστε όλες τις φυλές του πλανήτη γη και μετά να εξετάζουμε αν δικαιούνται άσυλο. Να γίνει δηλαδή ολόκληρη η Ελλάδα (αφού η πατρίδα μας είναι η κυριότερη χώρα υποδοχής της ΕΕ) η ανάλογη νήσος Έλλις της Ευρώπης.

Αλλά έτσι όπως το πάνε, στο τέλος θα μας πούνε ότι άμα δεν δώσουμε άσυλο σε όλους τους αιτούντες, παραβιάζουμε και τότε το «Διεθνές Δίκαιο».

Ο Έλληνας δικαιούται τίποτα;