Καταδίωξη – Πέραμα: «Στην Ελλάδα ο Αστυνομικός πρώτα πρέπει να σκοτωθεί και μετά να αντιδράσει»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


…Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στο Πέραμα και τις πληροφορίες που μεταδίδονται για κατάθεση των αστυνομικών στον Εισαγγελέα ως κατηγορούμενοι 

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από ακόμα μια τραγική κατάληξη καταδίωξης, με πρωταγωνιστές νεαρούς ΡΟΜΑ!

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι κατά τα λοιπά «προστατευόμενοι» της ελληνικής πολιτείας ΡΟΜΑ, προκαλούν ανάλογα περιστατικά.

Οι Έλληνες αστυνομικοί και αυτή τη φορά έκαναν το καθήκον τους, όταν οι νεαροί ΡΟΜΑ δε σταμάτησαν σε σήμα για έλεγχο στην περιοχή του Ρέντη, επί της λεωφόρου Θηβών.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι το Χαϊδάρι και πίσω πάλι στο Πέραμα, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ΡΟΜΑ εμβόλισαν με κλεμμένο ΙΧ τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά τα άλλα όμως δεν οπλοφορούσαν σύμφωνα πάντα με τα όσα διαβάζουμε στα έγκριτα ΜΜΕ της χώρας.

Από την καταδίωξη ο απολογισμός ήταν ένας νεκρός, και αρκετοί τραυματίες!

Αλλά και αρκετοί κατηγορούμενοι… αστυνομικοί!

Κρατούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί υπό το βάρος κατηγοριών σχετικά με τους χειρισμούς που έκαναν (πυροβολισμοί).

Δηλαδή, κατηγορούνται οι αστυνομικοί διότι δεν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους νεαρούς ΡΟΜΑ «με το σείς και με το σας», όταν προηγουμένως δεν είχαν σταματήσει σε σήμα για απλό έλεγχο και είχε προηγηθεί καταδίωξη από τον Πειραιά μέχρι το Χαϊδάρι και ξανά πίσω στο Πέραμα.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι ειδικοί, αν σε αυτήν την καταδίωξη είχε σκοτωθεί κάποιος άσχετος, αν είχε προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα με άλλα ΙΧ, αν αν αν… τότε θα έφταιγαν πάλι οι αστυνομικοί γιατί δεν τους σταμάτησαν εγκαίρως;

Ας αποφασίσει αυτή η κοινωνία μας - και κυρίως η ελληνική πολιτεία και δικαιοσύνη - ποια αστυνομία θέλουμε! 

Γιατί όταν ο αστυνομικός ξέρει πώς εάν χρειαστεί να εμπλακεί για να συλλάβει τον απατεώνα, τον φυγά, τον εν δυνάμει εγκληματία, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο είτε να βρεθεί νεκρός είτε κατηγορούμενος, τότε κύριοι τι περιμένετε να κάνει;;;

Εκτός αν κάποιοι θέλουν να συνεχίσουμε στην ίδια «γραμμή» που θέλει τον έλληνα αστυνομικό πρώτα να σκοτώνεται και μετά να αντιδρά!