Κυνήγι στα δέκα άτομα στις εκκλησίες – Ανοχή στους χιλιάδες στις πορείες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

«Η υποκρισία της Αριστεράς έγκειται στο ότι όσοι βλέπετε σε αυτή την φωτό, που είναι ο ένας πάνω στον άλλον, πριν από λίγες ημέρες ειρωνεύονταν τους πιστούς και κατηγορούσαν την Εκκλησία για όσους πήγαν στα Άγια Θεοφάνεια ως ανεύθυνους που θα διέδιδαν τον ιό....»

Αυτά έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης παραθέτοντας σχετική εικόνα από τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα για το νομοσχέδιο στην Παιδεία τις τελευταίες ημέρες.

Και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Τα κόμματα και οι εφημερίδες της αριστεράς μετά τα Θεοφάνεια έστησαν την «Ιερά Εξέταση» τους ζητώντας την καταδίκη στην πυρά για τους ιεράρχες και τους πιστούς που ήθελαν να εορτάσουν την μεγάλη χριστιανική εορτή τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Όμως ο κ. Γεωργιάδης από την στιγμή που δεν είναι απλά βουλευτής, αλλά μέλος του υπουργικού συμβουλίου, θα έπρεπε να σκεφτεί ότι φλερτάρει και ο ίδιος έντονα με την υποκρισία από τις στιγμή που οι Αρχές επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι πορείες.

Η αστυνομία κάνει διαρκώς συστάσεις και κόβει πρόστιμα εάν δει δέκα άτομα μέσα σε εκκλησίαστον Πειραιά μάλιστα δεν επέτρεψε στους πιστούς να πλησιάσουν τους ιερούς ναούς του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος τις ημέρες που πανηγύριζαν – ενώ στα τηλεοπτικά κανάλια βλέπουμε «καυτά» ρεπορτάζ για την συνάθροιση δέκα ατόμων στις πλατείες και τα κορωνο-πάρτι των δεκαπέντε ατόμων.

Όμως για την αριστερά υπάρχει μία διαχρονική ασυλία.

Κανένα πρόβλημα να διαδηλώσουν χιλιάδες στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την δίκη της Χρυσής Αυγής, με παρακαλετά προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να πείσουν τους ηγέτες των αριστερών κομμάτων να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, κανονικότατα οι πορείες τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου χιλιάδων ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Την πρώτη γεύση την πήραμε την πρωτομαγιά του 2020 όπου το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση έξω από την Βουλή χωρίς κανένα εμπόδιο.

Συνεπώς δεν ευθύνονται τόσο αυτοί που καταπατούν τα περιοριστικά μέτρα, όσο αυτοί ανέχονται τους παραβάτες.

Γιατί όπως είδαμε τις τελευταίες ημέρες η ανοχή αυτή οδηγεί κάποιους ιδεολογικά γειτνιάζοντες των παραβατών στο να προχωρούν στο επόμενο βήμα: Τις τρομοκρατικές ενέργειες…