Δημήτρης Καρύδης για Λιμάνι της Αγωνίας: »Η Σιωπή είναι Χρυσος» !


Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης »Λιμανι της Αγωνίας» για τους 18 μήνες θητείας της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη κινείται στην πεπατημένη γραμμή: σκληρή, σχεδόν αφοριστική κριτική, χωρίς να αναγνωρίζει ελαφρυντικά.

Αυτό όμως που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν στο Λιμανι της Αγωνίας είναι ότι οι καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον και την προοπτική του Πειραια δεν εξαρτώνται απο τη Δημοτική Αρχή αλλα απο την κυβέρνηση και τους Υπουργούς της.

Αποσιωπούν,ότι ο επικεφαλής τους,ο κ Δρίτσας είναι κορυφαίος Υπουργός της Κυβέρνησης Συριζανέλ που με τις αποφάσεις και τη δράση της, εδώ και 14 μήνες έχει δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα αδιέξοδα στο Πειραιά.

Εγκαλούν μια δημοτική αρχή που έχει να επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, αρνούμενη να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Η τραγική υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, η δέσμευση των αποθεματικών της, η μεγάλη ταλαιπωρία των Πειραιωτών από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα έργα κατασκευής του Τραμ και του Μετρο, η πλήρης καταπάτηση όλων των προεκλογικών εξαγγελιών για τον ΟΛΠ και το δυσανάλογο βάρος που σηκώνει η πόλη με το προσφυγικό -μεταναστευτικό ,αποτελούν ορισμένα μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανεπάρκειας της κυβέρνησης που στηρίζει με τόσο πάθος το Λιμανι της Αγωνίας.

Τη στιγμή μάλιστα που το λιμάνι έχει μετατραπεί σε »αποθήκη ψυχών» και η κυβέρνηση απουσιάζει παντελώς, ενώ ο Δήμος Πειραια μόνος και αβοήθητος, μαζί με τις ΜΚΟ και εκατοντάδες εθελοντές δίνει τον καλύτερο εαυτό του, το Λιμανι της Αγωνίας ασκεί ισοπεδωτική και ανέξοδη κριτική προς τη Δημοτική Αρχή, χωρίς να πει ούτε μια κουβέντα για την απαράδεκτη λειτουργία της Κυβέρνησης και του επικεφαλή του και αρμόδιου Υπουργού κ Δρίτσα.

Αν θέλουν να διατηρήσουν στοιχειώδη αξιοπιστία, ας ακολουθήσουν τη λαϊκή ρήση ότι »η σιωπή είναι χρυσός»!!