Βροχερό το τριήμερο – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναλυτικά οι προβλέψεις από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.


Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις νεφώσεις, τις τοπικές καταιγίδες αλλά και τα χιόνια, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων.

Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας από τους 15 μέχρι και τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως 6-7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης την Καθαρά Δευτέρα. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό, το κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων θα είναι η σύντομη διάρκειά τους, καθώς και η συνεχής μεταβολή του καιρού.

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, ενώ από το απόγευμα και μετά προβλέπονται βροχές στη Νότια Ελλάδα, στο Αιγαίο και στη Θράκη και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και τοπικού χαρακτήρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τη θάλασσα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας, από την Πίνδο μέχρι και την Πελοπόννησο.

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 15 με 16 βαθμών, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα Δωδεκάνησα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή, αναμένονται άστατες καιρικές συνθήκες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Xιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω στην Πίνδο και από τα 1500 μέτρα και πάνω στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη, και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ανέμους που τοπικά θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.