Ιταλός βγήκε ταυτόχρονα θετικός σε κορωνοϊό, ευλογιά των πιθήκων και HIV

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Ιταλός διαγνώστηκε ταυτόχονα με HIV, Covid-19 και ευλογιά των πιθήκων, αλλά τα ξεπέρασε όλα.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση διεθνώς με νόσηση και των τριών αυτών ασθενειών, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Infection.

Όπως δήλωσε ο 36χρονος, καθώς βρισκόταν – τον περασμένο Ιούνιο – σε διακοπές στην Ισπανία είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες χωρίς προφυλακτικό.

Εκεί, ανέπτυξε συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, πνόλαιμο, κούραση και πονοκέφαλο. Τότε το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού βγήκε θετικό.

Στη συνέχεια ωστόσο εμφανίστηκε εξάνθημα στο αριστερό του χέρι, όμοιο με το σύμπτωμα της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ τις επόμενες ημέρες τα εξανθήματα επεκτάθηκαν σε όλο το σώμα. Ο άνδρας νοσηλεύτηκε και κατά τις αιματολογικές εξετάσεις φάνηκε ότι είναι θετικός και στον ιό HIV.

Ωστόσο, ο 36χρονος ανάρρωσε πολύ γρήγορα, ενώ εξαφανίστηκαν και τα εξανθήματα.

Το άρθρο για τη σπάνια αυτή περίπτωση ασθενή στο επιστημονικό περιοδικό καταλήγει ότι οι γιατροί θα πρέπει να προσέχουν για τυχόν συνύπαρξη των συμπτωμάτων των δύο ασθενειών -covid-19 και ασθένεια των πιθήκων- καθώς και να λαμβάνουν το ιστορικό των «σεξουαλικών συνηθειών» και των πρόσφατων ταξιδιών των ασθενών.

Εάν κάποιος είναι θετικός στην ευλογιά των πιθήκων, συνιστάται ο έλεγχος για όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αναφέρεται.

Πηγή: protothema.gr