Ανεξήγητο: Χωρίς εμβολιασμούς στην Ινδία η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στους 499 οι θάνατοι από κορωναϊό και 38.164 κρούσματα είναι ο επίσημος απολογισμός του τελευταίου 24ωρου στην Ινδία.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων που ανακοινώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες. Το υψηλότερο που είχε σημειωθεί ήταν στις 6 Μαϊου με 414.000 κρούσματα και 4300 θάνατοι.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ινδία έχει φτάσει τους 414.108 νεκρούς και τα 31,14 εκατ. κρούσματα, κατά τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ινδία έχουν εμβολιαστεί μόνο το 23% του πληθυσμού με μία δόση και μόλις 3% και με τις δύο δόσεις.

Τι συνέβη και μειώθηκαν τόσο ραγδαία τα κρούσματα; Όπως φαίνεται και σε άλλα κράτη όπως στην Μ. Βρετανία, Ισραήλ και Ισπανία, καταγράφονται πολλά κρούσματα αλλά δεν υπάρχει επιβάρυνση στο σύστημα υγείας της κάθε χώρας. Οι θάνατοι δε δεν έχουν καμία αντιστοιχία με αυτούς των προηγούμενων μηνών.

Αυτό δείχνει ότι ο ιός με την ινδική μετάλλαξη ή μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός και κατά δέκα φορές πιο ήπιος και λιγότερο θανατηφόρος.

Με αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνοντας τα γραφόμενά μας η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση

Οι θάνατοι στην Ινδία ίσως είναι εξαπλάσιοι του επίσημου απολογισμού

Ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας 19 στην Ινδία μπορεί να είναι 5-7 φορές μεγαλύτερος από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία και ίσως φτάνει τους 2,4 εκατομμύρια νεκρούς, εκτιμούν νέες μελέτες.

Η μεγάλη ασιατική χώρα χτυπήθηκε σκληρά από το δεύτερο πανδημικό κύμα, το οποίο τροφοδοτήθηκε από την εξάπλωση του άκρως μεταδοτικού στελέχους Δέλτα, με αποτέλεσμα να εξαντληθεί το οξυγόνο στα νοσοκομεία και να γεμίσουν νεκρούς οι ακτές και τα νερά του Γάγγη στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με το ινδικό υπουργείο Υγείας, περίπου 411.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.

Ο αριθμός των νεκρών στην πραγματικότητα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 1,8 και 2,4 εκατομμυρίων νεκρών, γράφει ο Economist επικαλούμενος μελέτη του Κοινοπολιτειακού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ.

Και έτσι όμως να είναι σημαίνει ότι και πάλι βρίσκονται σε ύφεση αφού δεν έχει αλλάξει ο τρόπος καταμέτρησης. 

Πηγή: medlabnews.gr