ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νεκρή 48χρονη λόγω θρόμβωσης έπειτα από εμβολιασμό με το AstraZeneca

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι ο πρώτος θάνατος λόγω θρόμβωσης στη χώρα, που συνδέεται με το συγκεκριμένο εμβόλιο – Έχουν καταγραφεί άλλα δυο περιστατικά θρομβώσεων, χωρίς θανατηφόρες συνέπειες

Τον πρώτο θάνατο από θρόμβωση, που συνδέεται, πιθανότατα, με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε την Παρασκευη η Αυστραλία. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, μια γυναίκα 48 ετών έχασε τη ζωή της, ενώ προηγουμένως είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων της Αυστραλίας (VSIG), η οποία πραγματοποίησε σύσκεψη για το θέμα την Παρασκευή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας από τη Νέα Νότια Ουαλίας πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό.

«Ελλείψει άλλης αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, η VSIG πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό», δήλωσε η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων – TGA
της Αυστραλίας.

Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση σπάνιων θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο στην Αυστραλία, με τους άλλους δύο ασθενείς να αναρρώνουν χωρίς προβλήματα, πρόσθεσε η TGA.

Η 48χρονη γυναίκα πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου.

Η TGA είπε ότι η περίπτωσή της ήταν περίπλοκη λόγω υποκείμενων ιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.