ΠΡΟΣΟΧΗ: 5 συνήθειες στο μπάνιο που βλάπτουν την υγεία μας και πρέπει να τις σταματήσουμε αμέσως


Το κατούρημα και η χρήση τουαλέτας φαίνονται σαν ένα πολύ απλό πράγμα. Είναι κάτι τόσο φυσικό που το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν όμως λάθη που μπορούμε να κάνουμε που ενδέχεται να επηρεάσουν την υγεία μας. Για παράδειγμα, η συνήθεια του να κατουράμε «για παν ενδεχόμενο» πριν φύγετε από το σπίτι σας μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρνητικές συνέπειες.

Εμείς μένουμε πάντα έκπληκτοι με το πώς οι απλούστερες συνήθειες μπορούν να μετατραπούν σε κάτι πολύ πιο περίπλοκο. Αυτά λοιπόν είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ρουτίνα στην τουαλέτα.

1.Κατουράτε πριν φύγετε από το σπίτι


Πριν φύγετε από το σπίτι, ίσως πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να πάτε στο μπάνιο, παρόλο που ίσως να μην νιώθετε την ανάγκη. Είναι ωραίο αν βγαίνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις ένα χώρο ανάπαυσης. Είναι επίσης λογικό αν βγαίνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εάν το κάνετε άσκοπα κάθε φορά, θα αρχίσετε να αισθάνεστε την ανάγκη να κατουρήσετε πιο συχνά, ακόμα και όταν η κύστη σας δεν είναι γεμάτη.

2. Σφίγγεστε για να κατουρήσετε

Μερικές φορές όταν θέλετε να κατουρήσετε πιο γρήγορα ή να αδειάσετε πλήρως την ουροδόχο κύστη σας, μπορεί να πιεστείτε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι υγιές, γιατί, με την πάροδο του χρόνου, θα κάνει τους μυς του πυελικού εδάφους σας πιο αδύναμους. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει να συγκρατείτε το κατούρημα ή την ανάγκη σας και να υποστηρίζετε τα όργανα σας.

3. Έχετε λάθος στάση στην λεκάνη της τουαλέτας

Μην τοποθετείτε το δάκτυλό σας πάνω από το κάθισμα τουαλέτας, ειδικά και σε δημόσια μπάνια. Εάν μόνο τα δάχτυλα των ποδιών σας φτάσουν στο έδαφος, θα πρέπει να βάλετε κάτι κάτω από τα πόδια σας, όπως ένα σκαμνί ή ένα μπλοκ γιόγκα. Εάν τα πόδια σας δεν είναι επίπεδα στο έδαφος, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένταση και να καταστήσει πιο δύσκολο το κατούρημα. Στην ιδανική περίπτωση, τα γόνατά σας θα πρέπει επίσης να είναι σε ψηλότερο σημείο από τους γοφούς σας και θα πρέπει να κλίνουν προς τα εμπρός φέρνοντάς τους ώμους και τα γόνατά σας πιο κοντά.

4. Πίνετε λιγότερο νερό για να κατουράς λιγότερο συχνά

Το πόσο νερό πίνετε μπορεί να μην είναι ο λόγος που κατουράτε τόσο συχνά και η κατανάλωση λιγότερου νερού μπορεί στην ουσία να επιδεινώσει τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης. Οι πραγματικοί λόγοι μπορεί να κυμαίνονται από την κατανάλωση καφέ, το άγχος και άλλα προβλήματα υγείας. Αν θέλετε να πηγαίνετε λιγότερο συχνά στο μπάνιο, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τρόπο που πίνετε. Αντί να πίνετε μεγάλες γουλιές, δοκιμάστε να σιγοπιείτε.

5. Κατουράτε στο ντους

Το να κατουράτε στο ντους μπορεί να είναι ανακουφιστικό και ακόμη και φιλικό προς το περιβάλλον . Ωστόσο, ενδέχεται να κάνει τον εγκέφαλό σας να συνδέσει το τρεχούμενο νερό με την επιθυμία για κατουρήσει. Και κάθε φορά που ακούτε νερό, αυτή η σύνδεση μπορεί να σας κάνει να θέλετε να κατουρήσετε.

Πηγή: enimerotiko