ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΕΡΕΥΝΑ: Το 64,2% των Ελλήνων δηλώνει ότι μόλις υπάρξει ασφαλές εμβόλιο θα το κάνει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναπόφευκτό θεωρούν περισσότεροι από τους μισούς το δεύτερο lockdown, όπως προκύπτει από την έρευνα COVID CONTROL που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview. 

Συγκεκριμένα έτσι όπως δημοσιεύει η REAL, το 51,7% υποστηρίζει πως το δεύτερο lockdown που βιώνουμε ήταν αναπόφευκτο, ενώ το 46,4% σημειώνει πως θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ του δίδυμου Κικίλια/Κοντοζαμάνη και Ξανθού/Πολάκη, υπερισχύει με διαφορά το πρώτο όσον αφορά στην ικανότητα καλύτερης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, το δίδυμο που κατοικοεδρεύει τώρα στην οδό Αριστοτέλους προηγείται των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με 58,4% έναντι 10.9%.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σε ερώτηση για τον εμβολιασμό για τον Covid-19, το 64,2% των ερωτώμενων απαντά πως μόλις υπάρξει εμβόλιο με όλες τις επίσημες εγκρίσεις, θα το κάνει, έναντι του 23,7% που αναφέρει πως δεν θα εμβολιαστεί. To 12,1% δεν γνωρίζει/δεν απαντά. Επίσης, το 70,3% εμπιστεύεται πολύ/αρκετά την επιτροπή των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων, έναντι του 27,9% που την εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η έξαρση της πανδημίας οφείλεται στον συγχρωτισμό και στις συγκεντρώσεις των νέων ανθρώπων, καθώς και στη χρήση των ΜΜΜ.

Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων πανελλαδικά με την μεθοδολογία iCATI-WEB (τηλεφωνικά και διαδικτυακά ) και με περίοδο διεξαγωγής τον Νοέμβριο του 2020. Σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης σχετικά με την πανδημία του COVID 19.