ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επτά οι μεταλλάξεις του ιού λέει γάλλος λοιμωξιολόγος

Μια νέα διάσταση στις επιπλοκές από τον κορωνοϊό έδωσε ο «Σωτήρης Τσίοδρας» της Γαλλίας

Χάος επικρατεί στην Ευρώπη με την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Απίστευτες εικόνες με χιλιάδες Βρετανούς σε ουρές χιλιομέτρων για να κάνουν τεστ. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι χρειάστηκε να στηθούν μέχρι και πέντε ώρες εν μέσω πανδημίας.

Στην προηγμένη Βρετανία του Μπόρις Τζόνσον με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά όχι μόνο τα τεστ δεν είναι αρκετά αλλά αργούν και τα αποτελέσματα.

«Μερικά τέστ δεν επιστρέφουν πίσω .Τουλάχιστον σε έναν από εμάς δεν ήρθε πίσω.Έγινε δύο φορές.Οπότε πρέπει να το ξανακάνουν και χρειάζονται πέντε μέρες για να πάρουμε αποτελέσματα».

Πάνω από 250 χιλιάδες Βρετανοί είναι σε αναμονή. Η κυβέρνηση Τζόνσον αποδίδει τις ελλείψεις στην αυξημένη ζήτηση. Για ανικανότητα κατήγγειλε η αντιπολίτευση την Ντάουνιγκ Στριτ.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός Γάλλος λοιμωξιολόγος Ντιντιέ Ραούλ έδωσε άλλη διάσταση στις παρενέργειες που προκαλεί ο κορωνοϊος.

Ο Ραούλ που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επειδή πρώτος υποστήριξε την υδροξυχλωροκίνη, αποκάλυψε ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη!

«Πράγματι, υπάρχουν εγκεφαλικές επιπλοκές, για ένα χρονικό διάστημα,δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα -παρά τις επιπλοκές που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα με πολύ μικρότερες συγκριτικά ινώσεις».

Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε επίσης πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, σε σύγκριση με τον περασμένο Γενάρη, ο ιός παρουσιάζει 10 φορές περισσότερες παραλλαγές σήμερα.