ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δείτε τις τέσσερις κατηγορίες ασθενών – Ποια κρούσματα παρουσιάζουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κορονοϊός δεν «χτυπάει» το ίδιο όλους τους ανθρώπους για αυτό πρέπει να γνωρίζουμε αν έχουμε προσβληθεί, προκειμένου να μην τον μεταδώσουμε.

Ο Covid-19 είναι ένας ιδιαίτερος και ύπουλος ιός, καθώς όχι απλά αργεί να... εμφανίσει την παρουσία του όντας μεταδοτικός στο μεσοδιάστημα, αλλά έχει και διαφορετικά συμπτώματα σε κάθε ασθενή.

Μόνο το γεγονός οτι μπορεί να ζήσει σε ένα σώμα από 10 μέρες έως και 6 εβδομάδες σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, φτάνει για να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον περιορισμό της εξάπλωσης του.

Ο πρόεδρος του Royal College of Doctors της ΑυστραλίαςJohn Wilson χώρισε τις κατηγορίες των ασθενών του κορονοϊού σε τέσσερις ομάδες, προκειμένου όλοι να είμαστε υποψιασμένοι.

Δεν είναι τυχαίο βλέπετε, αυτό που λένε όλοι οι γιατροί πως φιλοσοφία μας δεν θα πρέπει να είναι το «πως δεν θα κολλήσω τον ιό», αλλά το «πως δεν θα το μεταδώσω», καθώς θα πρέπει να λειτουργούμε σα να είμαστε φορείς του.

1. Η πρώτη ομάδα είναι οι ασυμπτωματικοί: Έχουν προσβληθεί από τον ιό, χωρίς όμως να έχουν καμία παρενέργεια. Φυσικά δεν έχουν ανοσία.

2. Η δεύτερη ομάδα είναι αυτοί που έχουν ήπια συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πονοκέφαλο και ενδεχομένως επιπεφυκίτιδα λόγω της λοίμωξης στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.

3. Η τρίτη ομάδα είναι και η μεγαλύτερη. Σε αυτή λοιπόν οι ασθενής έχουν συμπτώματα, ανάλογα με τις γρίπης. Υψηλό πυρετό, δυνατοί πονοκέφαλοι, ξηρός βήχας και ότι άλλο μπορεί να δείξει οτι έχει προσβληθεί κάποιος από την εποχική γρίπη. Εδώ χρειάζεται ιατρική βοήθεια, καθώς οι περενέργειες είναι τόσο σοβαρές που δεν μπορούν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους.

4. Η τελευταία ομάδα είναι αυτή που παρουσιάζει τα σοβαρότερα συμπτώματα και φυσικά πνευμονία. Κατά κύριο λόγο είτε είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, είτε έχουν υποκείμενες ασθένεις, όπως πρόβλημα στην καρδιά ή στους πνεύμονες, διαβήτη ή αρτηριακή πίεση.