ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δείτε τι κάνει στο ανθρώπινο σώμα – Ποια όργανα επηρεάζει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός: Τι γίνεται στο ανθρώπινο σώμα όταν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό περιγράφει σε άρθρο του το περιοδικό New York Times.

Όλα όσα συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα όταν προσβάλλεται από τον κορονοϊό εξηγεί σε δημοσίευμα του το περιοδικό New York Times, φιλοξενώντας δηλώσεις από γιατρούς, που χειρίστηκαν περιστατικά ανθρώπων που νόσησαν.

Η μελέτη και η εργασία του Δρ. Xiao δείχνει ότι καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, οι αξονικές τομογραφίες δείχνουν «αχνά αχνά πράγματα», ένα είδος θολού μάτιου σε μέρη του πνεύμονα που είναι εμφανή σε πολλούς τύπους ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων.

Αυτές οι αδιαφανείς περιοχές μπορούν να διασκορπιστούν και να διογκωθούν σε μέρη καθώς η ασθένεια επιδεινώνεται, δημιουργώντας κάτι που οι ακτινολόγοι αποκαλούν ένα μοτίβο "crazy paving" στη σάρωση.

Ο Δρ Ο Compton-Phillips δήλωσε ότι η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των βλεννογόνων μεμβρανών, από τη μύτη μέχρι το ορθό (η μοίρα του πεπτικού σωλήνα μετά το σιγμοειδές κόλον και πριν τον πρωκτό).

Έτσι, ενώ ο ιός εμφανίζεται μηδενικός στους πνεύμονες, μπορεί επίσης να είναι σε θέση να μολύνει κύτταρα στο γαστρεντερικό σύστημα, λένε οι ειδικοί. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μερικοί ασθενείς έχουν συμπτώματα όπως διάρροια ή δυσπεψία. Ο ιός μπορεί επίσης να μπει στο αίμα, είπε ο Δρ. ο Schaffner.

Όπως αναφέρει, καθώς ο ιός «εξαπλώνεται» (μετά τις πρώτες ημέρες που παρουσιάζουμε τα αρχικά συμπτώματα όπως βήχας και πυρετός) φτάνει στους πνεύμονες, οι βλεννώδεις μεμβράνες τους φλεγμονώνονται.

Αυτό μπορεί να βλάψει τις κυψελίδες ή τους πνευμονικούς σάκους και πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να εκτελέσουν τη λειτουργία τους για την παροχή οξυγόνου στο αίμα που κυκλοφορεί σε όλο το σώμα μας και την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από το αίμα έτσι ώστε να μπορεί να εκπνεύσει.