ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΙΤΑΛΙΑ: Δείτε μέσο όρο ηλικίας όσων νόσησαν και όσων πέθαναν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν στα 107 θύματα της φονικής επιδημίας, που είχαν ανακοινωθεί επισήμως μέχρι την Τετάρτη από τις υγειονομικές αρχές της χώρας - Μέσα σε ένα 24ωρο, ωστόσο, οι νεκροί ανέβηκαν στους 148 - Στα 61 έτη η μέση ηλικία των ανθρώπων που νόσησαν - Άνδρες, και με πολλά υποκείμενα νοσήματα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα θύματα

Στα 81 χρόνια ανέρχεται η μέση ηλικία των νεκρών από το νέο κορωνοϊό στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας. Ο νεώτερος εξ αυτών, κατά πληροφορίες, ήταν 66 ετών, ενώ ο γηραιότερερος ασθενής που πέθανε, ήταν 94 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αφορούν στα 107 θύματα της φονικής επιδημίας, που είχαν ανακοινωθεί επισήμως μέχρι χθες, Τετάρτη, από τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Μέσα σε ένα 24ωρο, ωστόσο, οι νεκροί στην Ιταλία ανέβηκαν στους 148.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, οι περισσότεροι εκ των νεκρών είναι άντρες, οι οποίοι μάλιστα, σε αναλογία δύο στους τρεις, είχαν στο ιστορικό τους τουλάχιστον τρία βαριά υποκείμενα νοσήματα (π.χ. καρδιοπάθεια, ηπατοπάθεια, ρευματοειδή αρθρίτιδα και καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο).

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της ιατρικής έρευνας, η μέση ηλικία αυτών που νόσησαν από τον κορωνοϊό -ήτοι, των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- ανέρχεται στα 61 έτη, είναι δηλαδή κατά δύο δεκαετίες μικρότερη από την αντίστοιχη μέση ηλικία των ανθρώπων που, τελικά, άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη γειτονική χώρα φτάνουν στα 3.858, από τα οποία τα 414 έχουν αναρρώσει από τον ιό. Επί συνόλου 3.858 κρουσμάτων, οι 148 νεκροί έως αυτή την ώρα σημαίνουν στην πράξη ότι το ποσοστό θνησιμότητας ανέρχεται στο 3,8%. Συνολικά, έχουν 32.362 εξετάσεις για κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως 1.790 ασθενείς νοσηλεύονται με συμπτώματα του κορωνοϊού, με 351 εξ αυτών να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ άλλα 1.155 κρούσματα βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η ιταλική κυβέρνησηανακοίνωσε ότι διέθεσε 7,5 δισεκατομμύρια ευρώγια την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

«Πρόκειται για ποσά, με τα οποία θα στηρίξουμε τα ιταλικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Προσέθεσε, δε, ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά μέτρα.