ΑΥΤΟ είναι το «αδύναμο σημείο» του καρκίνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια σπουδαία ανακάλυψη που ενδέχεται να αποτελέσει τομή στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του καρκίνου έκαναν επιστήμονες στο University College του Λονδίνου.
Επί της ουσίας οι επιστήμονες εκτιμούν πως ανακάλυψαν μια μέθοδο ούτως ώστε να στρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα επιθετικά κατά των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα να τα σκοτώνει ο ίδιος ο οργανισμός.

Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν ένα αποτύπωμα στους καρκινικούς όγκους το οποίο αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» τους. Το σώμα λοιπόν μπορεί επιτιθέμενο σε αυτό το σημείο να αντιμετωπίσει τη νόσο. Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες το κρίσιμο ζήτημα είναι το ανοσοποιητικό να καταπολεμάει τα σωστά κύτταρα, γιατί θεραπεία του καρκίνου μέσω των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού είχε προταθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως επιτυχία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και μέσα στον ίδιο όγκο τα καρκινικά κύτταρα δεν είναι πανομοιότυπα, παρουσιάζοντας μεταλλάξεις και συμπεριφερόμενα με διαφορετικό τρόπο.

Βέβαια προς το παρόν η συγκεκριμένη θεραπεία έχει υψηλό κόστος γιατί για κάθε ασθενή απαιτείται διαφορετικός σχεδιασμός μέσω της ανάλυσης του DNA και ακόμη δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη όπως αναγνωρίζει όλη η παγκόσμια ιατρική κοινότητα,αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή βέβαιων συμπερασμάτων. Για να έχει πρακτικό αντίκρισμα θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια.

Πηγή: star.gr

br