ΤΡΟΜΕΡΟ: Αυτές οι τροφές «κλέβουν» την ενέργειά σας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι τροφές που καταναλώνετε έχουν αντίκτυπο στα ημερήσια αποθέματα ενέργειας του οργανισμού σας.

Κάποιες από αυτές σας τονώνουν, ενώ άλλες σας στερούν την ενέργεια.

Όταν επιλέγετε λοιπόν λάθος τροφές, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες ποιες είναι οι τροφές που κλέβουν την ενέργεια και σας εμποδίζουν να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας:

Επεξεργασμένες τροφές: Πρόκειται για τροφές που περιέχουν χημικά ή είναι γενετικά τροποποιημένες. Όχι μόνο δεν σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε, αλλά κατασπαταλούν και τα αποθέματα που υπάρχουν στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να πεινάτε διαρκώς και να τρώτε περισσότερο.

Γαλοπούλα: Περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί χαλάρωση. Μια φέτα βραστή γαλοπούλα στο σάντουιτς δεν πρόκειται να σας κάνει να κοιμηθείτε στην καρέκλα, προσέξτε όμως τις ποσότητες και τις ώρες που επιλέγετε να φάτε γαλοπούλα.

Γλυκά: Πιστεύουμε ότι η ζάχαρη μας δίνει ενέργεια. Η τόνωση όμως είναι παροδική. Η γλυκόζη στο αίμα αρχικά ανεβαίνει, μετά όμως το σώμα απελευθερώνει ινσουλίνη και τα επίπεδα της γλυκόζης πέφτουν απότομα. Το αποτέλεσμα είναι να ξεμένουμε από ενέργεια και να καταρρέουμε.

Τηγανητά: Περιέχουν λιπαρά που απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να διασπαστούν κατά την πέψη.

Κόκκινο κρέας: Είναι πολύ πιο δύσπεπτο από άλλες τροφές και απαιτείται περισσότερη ενέργεια για τον μεταβολισμό του.