ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: Οι κορυφαίες τροφές για να το ενισχύσετε!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ιώσεις καλά κρατούν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ένα από τα βασικότερα είναι φυσικά η υγιεινή και θρεπτική διατροφή, μια διατροφή που σας παρέχει πληθώρα ωφέλιμων συστατικών που θα κρατήσουν το ανοσοποιητικό σας σε… φόρμα, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τους παθογόνους εισβολείς.

Για μέγιστη προστασία, φροντίστε πρωτίστως να καταναλώνετε πολλά χρωματιστά φρούτα και λαχανικά και παράλληλα να μην αμελείτε την ενυδάτωσή σας, πίνοντας 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Οι τροφές που θα δείτε παρακάτω θα δώσουν στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να προστατευτεί από ιώσεις και άλλες λοιμώξεις.

1. Γιαούρτι: Είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα «καλά» βακτήρια που συμβάλλουν στην ομαλή γαστρεντερική λειτουργία αλλά και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Βιέννης, η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού (μερίδα 210 γραμμάρια) ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τις άμυνες του οργανισμού.

2. Βρόμη: Περιέχει βήτα γλυκάνες, έναν τύπο φυτικών ινών με αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Έχει παρατηρηθεί ότι στον άνθρωπο τα συγκεκριμένα συστατικά συμβάλλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, επιταχύνουν την επούλωση και ενισχύουν τη δράση των αντιβιοτικών.

3. Σκόρδο: Η αλλισίνη που προσδίδει στο σκόρδο την έντονη μυρωδιά του προστατεύει από τις ιώσεις, όπως το κοινό κρυολόγημα. Παράλληλα, η επίδρασή της στον οργανισμό συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και καρκίνου του στομάχου.