ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα συμπτώματα «μαρτυρούν» πως υπάρχει τοξική μούχλα στο σπίτι σας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


-  Τα συμπτώματα που δείχνουν την ύπαρξη μούχλας στο σπίτι

- Δείτε που μπορεί να εμφανιστεί μούχλα

Πολλοί έχουμε ακούσει για την τοξική μούχλα και πως είναι πολύ επικίνδυνη εάν βρεθεί στο σπίτι μας και την εισπνεύσουμε. Ποια είναι όμως τα συμπτώματα τα οποία θα πρέπει να προσέξουμε;

 Ορισμένα συμπτώματα

Ορισμένα από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

κούραση ευαισθησία στο φως μυϊκές κράμπες πονοκέφαλο προβλήματα με τη μνήμη δυσκολία στην αναπνοή προβλήματα με τη συγκέντρωση σύγχυση

Τα συμπτώματα αυτα εάν εμφανιστούν χωρίς καποιον προφανή λόγο τότε μπορεί να εκτίθεστε και να μην το ξέρετε. Η μούχλα δεν επηρεάζει μόνο ένα σύστημα του οργανισμού. Για αυτόν το λόγο και ο οργανισμός εμφανίζει συμπτώματα σε διάφορα μέρη του.

Η μούχλα εμφανίζεται σε πολλά χρώματα και με πολλές υφές. Μπορεί να είναι μαύρη, καφέ, κίτρινη, ροζ και πράσινη. Ίσως γνωρίζετε την πρασινόμαυρη Stachybotrys chartarum, ή αλλιώς μαύρη τοξική μούχλα.

 Που μπορεί να εμφανιστεί;

Μπορεί να εμφανιστεί:

στο ξύλο στις ινόπλακες στις γυψοσανίδες στο χαρτί στη σκόνη στα χνούδια

Αποτελεί ένδειξη διαρροής νερού ή πολύ μεγάλου ποσοστού υγρασίας. Η μαύρη μούχλα όμως δεν είναι η μόνη που αποτελεί κίνδυνο όμως. Η λέξη «μούχλα» είναι ένας ευρύς όρος και χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορα είδη μυκήτων.

Η ευαισθησία στη μούχλα διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών αναφέρεται μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία, η έκθεση στη μούχλα σχετίζεται με αναπνευστικά προβλήματα σε ανθρώπους που κατά τ’ άλλα είναι υγιείς.

 Για ποια σημάδια να κοιτάξω;

Ελέγξτε για:

εξανθήματα στην επιδερμίδα συνεχή βήχα συχνούς πονοκεφάλους

Αν τα συμπτώματα βλέπετε πως χειροτερεύουν τις βροχερές ημέρες τότε θα ήταν καλό να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.