Ντόροθι Κινγκ: Ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Ηφαιστίωνας ο ένοικος του τάφου στην Αμφίπολη (φωτο)


Όπως έχει κάνει και τις προηγούμενες φορές, η διάσημη αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, με το που έγιναν οι ανακοινώσεις για την εύρεση του νεκρού στον τύμβο Καστά, έκανε δημόσια τοποθέτηση για το ποιος μπορεί να είναι.

Με δύο απανωτές δημοσιεύσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η κ. Κινγκ εκφράζει τον θαυμασμό της για τη συγκλονιστική ανακάλυψη, ενώ διερωτάται αν ο σκελετός ανήκει στην ίδια χρονική περίοδο με την κατασκευή του τάφου.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν αυτά που αναφέρει για την αποτέφρωση, αλλά και για τον ένοικο του τάφου, που είναι άλλωστε και το μέγα μυστήριο. Αναφέρει, λοιπόν, πως η αποτέφρωση ήταν ο κανόνας για την αρχαία Μακεδονία, φέρνει το παράδειγμα της Βεργίνας, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι μόνο δύο πτώματα ταριχεύθηκαν, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα (σ.σ. Μακεδονία): ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίωνας».

king1 0

Το ενδιαφέρον της αρχαιολόγου προσελκύουν, επίσης, τα ευρήματα από το διάκοσμο που βρέθηκε στον τάφο, για τον οποίο η ίδια σημειώνει ότι πιθανότατα πρόκειται για σαρκοφάγο, παρά για ένα «απλό κουτί με κόκαλα και τέφρα».

king2 1

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε όλα τα ΝΕΑ από την ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε ο νεκρός στην Αμφίπολη! (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ)