ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Οffshore εταιρίες και μυστικά τάνκερ «καίνε» τον Ερντογάν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σκάνδαλο μεγατόνων με offshore εταιρείες και μυστικά τάνκερ στιγματίζει την οικογένεια Ερντογαν.

Οι αποκαλύψεις των «malta files» υποδεικνύουν ότι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου έχτισε ένα δίκτυο offshore εταιριών για να μεταφέρει από το Ντουμπάι στην Τουρκία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να πληρώσει φόρους.

Την ώρα που ο Ερντογάν παλεύει να αποδείξει σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες την ηθική του, τα «malta files» του βάζουν φωτιά.

Ο πολιτικά φιλόδοξος γαμπρός του και υπουργός ενέργειας της Τουρκίας Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ ξέπλυνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στήνοντας μια σύνθετη δομή με off shore, για να επαναπατρίσει δεκάδες εκατομμύρια της εταιρείας «Calik» χωρίς να πληρώσει το 20% που προέβλεπε ο νόμος.

Η εταιρεια «Calik» στο Ντουμπάι, είναι επιχειρηματική ζώνη χωρίς φόρους. Ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων της «Calik» στήνει 8 εταιρείες στη Μάλτα για να μεταφέρει τα χρήματα όπου ο φόρος είναι μεν 35% αλλά επιστρέφεται το 30%. Στη συνέχεια στήνονται 4 εταιρίες στη Σουηδία όπου η φορολόγηση είναι υψηλή. Ισχυρίζονται ότι τα χρήματα έχουν φορολογηθεί στη Μάλτα χωρίς να αναφερθεί η επιστροφή του 30% και τα χρήματα φτάνουν στην Τουρκία χωρίς να σημάνει συναγερμός αφού τα χρήματα φάνηκε οτι φορολογήθηκαν ήδη στη Σουηδία.

Όμως τα σκάνδαλα τα οποία πλήττουν τον Τούρκο πρόεδρο δεν έχουν τέλος. Τα «malta files» όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα the black sea, αποκαλύπτουν πως η οικογένεια Ερντογαν μέσω offshore στο νησί του Μαν και τη Μάλτα κατέχει μυστικά το τάνκερ Αγκντάς αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ξένος τύπος κατακεραυνώνει τον Τούρκο πρόεδρο:

«Malta files: Ένα πετρελαιοφόρο προσφορά στην οικογένεια Ερντογάν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ» είναι ο τίτλος της γαλλικής Le Figaro.

«Οι Ερντογάν έχουν ένα μυστικό πετρελαιοφόρο-δώρο- με το οποίο έχουν κερδίσει περίπου 30 εκατομμύρια» γράφει η ισπανική El Mundo

«Malta files: Το πετρελαιοφόρο Agdash, κρυμμένος θησαυρός της οικογένειας Ερντογάν». Ετσι τιτλοφορείται το άρθρο της βελγικης Le soir.

Έτσι εξηγούνται οι φήμες που θέλουν τον γιο του Ερντογάν, Μπιλάλ, συνέταιρο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, με τον ISIS.

πηγη: STAR.GR