ΕΚΤΑΚΤΟ: Το δέμα – θανάτου στον Τόμσεν έγραφε ως αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το όνομα του Πολ Τόμσεν αναφερόταν στον φάκελο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, ενώ αποστολέας, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, παρουσιάζεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας! 

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν σχετίζονται με την έκρηξη. Η Αστυνομία ερευνά την προέλευση του φακέλου, που έφτασε ταχυδρομικώς στα γραφεία του ΔΝΤ και φέρεται να είχε παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν.

Η έκρηξη ενός «παγιδευμένου πακέτου σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι μια επίθεση που δείχνει πως είμαστε πάντα στο στόχαστρο», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, που βρισκόταν εκτός Παρισιού, συντόμευσε την επίσκεψή του μετά την έκρηξη στην οποία ήρθε να προστεθεί λίγο αργότερα πυροβολισμοί που προκάλεσαν τραυματισμούς σε ένα λύκειο της Γκρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

parisi

Η διεύθυνση κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτήριο του ΔΝΤ, στο κέντρο του Παρισιού, όχι μακριά από την Αψίδα του Θριάμβου, κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

«Ο στόχος και ο τρόπος λειτουργίας» καθιστά αυτή τη σύνδεση «λογική» δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Η αυτόφορη έρευνα άνοιξε για απόπειρα δολοφονίας και καταστροφή με εκρηκτικά μέσα σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, και τρομοκρατική εγκληματική σύνδεση με κακοποιούς, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Οι έρευνες ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), διευκρινίζει η εισαγγελία.

Λαγκάρντ: καταδικάζω την άνανδρη πράξη βίας

Ενημερώθηκα για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου μας. Είμαι σε επικοινωνία με το γραφείο και συμπαραστέκομαι στους συναδέλφους μου εκεί», αναφέρει σε δήλωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ και συνεχίζει: «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας», καταλήγει η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ.

PARISI2