ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥΤΙΝ: «O πόλεμος πλέον θα κλιμακωθεί – Δολοφόνησαν τον πρέσβη γιατί αποκάλυψε ότι η Τουρκία θα…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε διάγγελμα προχώρησαν Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο με τους δύο ηγέτες να δείχνουν προς ΗΠΑ. Όμως πολλά ερωτηματικά παραμένουν για τον δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης καθώς η Τουρκία λέει πως ήταν μέλος του δικτύου Φ.Γκιουλέν και είχε αποταχθεί όμως είχε το υπηρεσιακό του όπλο ένα Sarsilmaz ST10, την υπηρεσιακή του ταυτότητα ενώ δεν πήρε ομήρους. Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίες του ως μέλος του AKP με τα τουρκικά ΜΜΕ να τον παρουσιάζουν ως μέλος της Al-Nusra.

Τι είπαν Ρ.Τ.Ερντογάν-Β.Πούτιν

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεσμεύτηκε να εντοπίσει τους δράστες που σχεδίασαν την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ενώ τόνισε πως ο πρέσβης αποτέλεσε στόχο λόγω των αποκαλύψεων του και των δηλώσεων του.

Είχε δηλώσει ότι θέλουν (τα μέλη) να δουν την Τουρκία ως μέλος της ‘Πεντάδας της Σαγκάης” και πως όλα εξαρτώνται από την απόφαση της Τουρκίας. Είχε πει μάλιστα ότι δεν θα ζητήσουν από την Άγκυρα να παγώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ σε μια τέτοια περίπτωση.

Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει αυτόματα αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής γεννήθηκε το 1954 στη Μόσχα, το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, το 1992 αποφοίτησε από τη Διπλωματική Ακαδημία. Από το 1976 εργαζόταν ως διπλωμάτης. Κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης ανέλαβε καθήκοντα στην Βόρειο Κορέα ως διπλωμάτης, και από το 2001 μέχρι το 2006 ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Βόρειο Κορέα. Στην Τουρκία διορίστηκε πρεσβευτής το 2013. Ήταν παντρεμένος και ήταν πατέρας ενός αγοριού.

Ο Β.Πούτιν είπε ότι η επίθεση στοχεύει να βλάψει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας για τη Συρία.

Θα συγκροτηθεί μια επιτροπή έρευνας για να ερευνήσει το θάνατο του Ρώσου πρέσβη.

Οι Ρώσοι πράκτορες είναι ήδη καθοδόν όπως αποκαλύψαμε.

πηγή: pentapostagma.gr