Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι η Εύα Καϊλή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης θα μπορεί να κυκλοφορεί πλέον η Εύα Καϊλή!

Άρση στο καθεστώς της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της Εύας Καϊλή, αποφασίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν υποχρεούται πλέον ναφορά βραχιολάκι, όρος που της είχε τεθεί με την αποφυλάκισή της στις 14 Απριλίου 2023.

Η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι οι οποίοι δεν είναι γνωστοί προς το παρόν.

Το μέτρο με το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» δεν είναι πλέον απαραίτητο για την υπόλοιπη έρευνα και είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστικό έλεγχο, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Eric Van Duyse, όπως αναφέρει η Le soir.

Πρόκειται για ένα αίτημα που είχε γίνει από την υπερασπιστική πλευρά της Εύας Καϊλή, καθώς όπως έχει σημειώσει ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος είχε αναφέρει σε πρόσφατη γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητα της».

Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς βραχιολάκι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Ελεύθεροι υπό όρους, χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκαν ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών ανακοίνωσε την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων, ενώ επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Εύα Καϊλή: «Πέρασε από το μυαλό μου να βάλω τέλος στη ζωή μου»

Σημειώνεται ότι Εύα Καϊλή βρίσκεται εκτός φυλακής από τις 14 Απριλίου ενώ στην πρώτη σύνεντευξη που παραχώρησε έπειτα από την αποφυλάκισή της, είπε ότι σκέφτηκε ακόμακ και το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω. Πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της συκοφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα. Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα. Δεν θα υποκύψω, αν αποτύχω να αφήσω τη βελγική δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους», είχε δηλώσει η Εύα Καΐλή στο «Βήμα» της Κυριακής.