«Είμαι χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου»: Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή και χαμογελάει ξανά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πάσχα με την κόρη της θα κάνει η Εύα Καϊλή, η οποία αποφυλακίστηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (14/4) μετά από 4 σχεδόν μήνες στις βελγικές φυλακές του Χάρεν.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και τέσσερις μήνες, συνοδεία δύο αυτοκινήτων και για πρώτη φορά εδώ και μήνες οι κάμερες την κατέγραψαν να χαμογελάει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» δήλωσε έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο σπίτι της, επέβαιναν επίσης ο πατέρας της και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε και επιτάχυνε, ενώ τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι κατέγραφαν τη στιγμή.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου. Θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι η τύχη της θα κριθεί όταν έρθει η ώρα της δίκης.

Photo: epa10571937 European Parliament’s former vice president Eva Kaili arrives home after being released from the Haren Prison in Brussels, Belgium, 14 April 2023. Kaili, who was dismissed in December 2022 over allegations of corruption, was released from jail and moved to house arrest on 14 April. EPA/OLIVIER HOSLET