Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία σχεδιάζει να υποχωρήσει από τη Χερσώνα και να το παρουσιάσει ως εκκένωση» (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεση για να απελευθερώσει την πόλη από τις αρχές Αυγούστου - Είναι η «πύλη της Κριμαίας» και είχε καταληφθεί από τους Ρώσους τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Η Ρωσία σχεδιάζει να υποχωρήσει από την πόλη Χερσώνα και να το παρουσιάσει ως εκκένωση πολιτών, σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους.

H Χερσώνα, που θεωρείται «πύλη της Κριμαίας» , ήταν από τις πρώτες πόλεις που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα μετά από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24  Φεβρουαρίου.

Τα στρατεύματα του Πούτιν βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια προετοιμασίας για υποχώρηση, έχοντας μεταφέρει στρατιώτες στην πόλη για να καλύψουν τα νώτα όσων τράπηκαν σε φυγή και να ενισχύσουν την άμυνα στην ανατολική πλευρά του ποταμού Δνείπερου, υπογραμμίζουν οι αξιωματούχοι μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στη Daily Mail.

Αν και δεν έχει γίνει η τελική κίνηση, οι ίδιοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η ρωσική διοίκηση αποφάσισε ότι η υποχώρηση  στην ανατολική πλευρά του Δνείπερου θα βελτιώσει τις πιθανότητές τους να κρατήσουν τις θέσεις τους στην περιοχή, καθώς έρχεται ο βαρύς ουκρανικός χειμώνας.

Είχε προηγηθεί  η δημοσιοποίηση πλάνων από τη Χερσώνα που δείχνουν ότι μια ρωσική σημαία που κυμάτιζε πάνω από το δημαρχείο από την ημέρα της κατάληψής της,  ξαφνικά... εξαφανίστηκε, όπως και τα στρατεύματα που στελέχωναν κάποια από τα σημεία ελέγχου μέσα στην πόλη.