Έκτακτο: Στην Εντατική ο Μπιλ Κλίντον


Στην εντατική νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, καθώς, σύμφωνα με το CNN, οι γιατροί διέγνωσαν σήψη, η οποία, όπως εκτιμούν, προήλθε από λοίμωξη του ουροποιητικού.

Ο 75χρονος Κλίντον, ο οποίος νοσηλεύεται στην Καλιφόρνια από την Τρίτη, έχει πνευματική διαύγεια, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του.

Ο εκπρόσωπός του, Άνχελ Ουρένα, διευκρίνισε ότι η νοσηλεία του 42ου προέδρου των ΗΠΑ δεν σχετίζεται με τη νόσο Covid.

Επιπλέον, οι γιατροί του επιβεβαίωσαν ότι η εισαγωγή του δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα της καρδιάς του, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στο παρελθόν.

Το 2004  ο Μπιλ Κλίντον είχε υποβληθεί σε τετραπλό μπαϊπάς και για την διάνοιξη των αρτηριών, οι γιατροί του τοποθέτησαν στεντ το 2010. Την ίδια χρονιά, ο πρώην λάτρης του junk food έγινε vegan και έχασε αρκετό βάρος.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε 75 ετών τον περασμένο Αύγουστο και, σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι σε καλή διάθεση.

«Είναι σε καλή κατάσταση, είναι ευγνώμων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό που του προσέφεραν εξαιρετική φροντίδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στο Twitter.

Το CNN ανέφερε πάντως, ότι ο Μπιλ Κλίντον βρίσκεται στη ΜΕΘ για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής και όχι γιατί είναι επικίνδυνη η κατάσταση της υγείας του.

Ο 75χρονος Δημοκρατικός  που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, εισήχθη στο νοσοκομείο ύστερα από κόπωση που αισθάνθηκε.

Οι γιατροί διέγνωσαν σήψη εκτιμώντας ότι προήλθε από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο την ιατρική του ομάδα.

Οι θεράποντες γιατροί του, Alpesh Amin και Lisa Bardack, υποστήριξαν ότι ο Κλίντον «εισήχθη στο νοσοκομείο για στενή παρακολούθηση και του χορηγήθηκαν αντιβίωση και υγρά».

«Παραμένει στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Μετά από δύο ημέρες θεραπείας, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων του μειώνεται και ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά», προσθέτουν.