Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού ΣΕΑ – Επίθεση σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ


Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στη Τουρκία. Για το θέμα, σας είχε ενημερώσει πρώτο Πενταπόσταγμα το πρωί. Η συνάντηση διήρκεσε 5 ώρες.

Ισχυρή καταδίκη του Ισραήλ

Μετά τη συνάντηση δημοσιεύθηκε γραπτό δελτίο τύπου. «Η παράνομη κατοχή του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, και οι απάνθρωπες ενέργειες έχουν καταδικαστεί έντονα.»

Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν

Αναφέρθηκε ότι οι διασυνοριακές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι οι »παράνομες» ενέργειες και η επιθετική ρητορική θα πρέπει να αποφεύγονται στο Αιγαίο-Μεσόγειο. Η δήλωση: «Η Τουρκία θα διατηρήσει το δικαίωμα της αυτοάμυνας», ανέφερε η δήλωση. 

Αναλυτικά: 

»Οι τρομοκρατικές οργανώσεις PKK / KCK-PYD / YPG, FETÖ και DΑΕŞ, αποτελούν μία τεράστια απειλή  για την επιβίωση της Τουρκίας. Η Τουρκία θα υποστηρίξει αποφασιστικά την κυρίαρχη, ισότιμη και ανεξάρτητη προσέγγιση λύσης δύο κρατών για να εξασφαλίσει την τελική διευθέτηση του Κυπριακού, η δήλωση ανέφερε: «Για το σκοπό αυτό, έχει δηλωθεί ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα είδη μέτρα με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού.»

«Είναι απαραίτητο να αποφύγουμε τις προκλήσεις, τις παράνομες ενέργειες και την επιθετική ρητορική που αγνοούν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, και να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση των ζητημάτων.»

Θα ασχοληθεί επιτέλους η Αθήνα με τις εξελίξεις, θα βγει κάποια ανακοίνωση που θα »κατακεραυνώνει» την τουρκική πολιτική, ή μόνο από το Πενταπόσταγμα θα μαθαίνει ο ελληνικός λαός την πραγματικότητα; 

Πηγή: pentapostagma