Σκληρή επίθεση Ερντογάν σε Μπάιντεν: «Τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα (17/05) ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει «αιματοβαμμένα χέρια» λόγω της υποστήριξής του προς το Ισραήλ εν μέσω των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.
«Γράφετε ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σας» δήλωσε ο Ερντογάν στο μήνυμά του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του. «Εσείς μας αναγκάσετε να το πούμε αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω» συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Τζο Μπάιντεν θα έχει το βράδυ της Δευτέρας συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.
«Θα μιλήσω με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και θα σας ενημερώσω μετά από αυτό» ήταν η απάντηση Μπάιντεν σε ερώτηση για πιθανή κατάπαυση πυρός στην περιοχή.
Από τις μέχρι τώρα συγκρούσεις, τουλάχιστον 200 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 58 παιδιών ενώ νεκροί είναι και 10 Ισραηλινοί. Νωρίτερα ο Μπάιντεν επανέλαβε τη στήριξή του για τη λύση των δύο κρατών και για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Πηγή: sputniknews