Έρχεται κρίση! Ο Έρντογαν «εκτελεί» το Ισραήλ – Καταγγελία σε ΟΗΕ και Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποτελεσματική δράση ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις στο τζαμί Al-Aqsa, στην Ιερουσαλήμ και στα παλαιστινιακά σπίτια.

«Η Ιερουσαλήμ είναι ο ίδιος ο κόσμος, και οι Μουσουλμάνοι είναι η ίδια η ανθρωπότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα tweet.

Είπε ότι η προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου.

«Θεωρούμε κάθε επίθεση σε χώρους λατρείας, κυρίως στην Αλ-Άκσα και στους μουσουλμάνους προσκυνητές, ως επιθέσεις εναντίον μας», είπε. «Είναι καθήκον κάθε ατόμου που αυτοαποκαλείται ανθρώπινο ον, να αντιτίθεται στους τυράννους που μολύνουν την Ιερουσαλήμ, το  ιερό σπίτι  για τρεις θρησκείες».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το να παραμείνει σιωπηλός ή να μην λάβει σημαντική στάση ενάντια στις επιθέσεις από το κράτος του Ισραήλ «δεν διαφέρει από το να τις στηρίξει» και ισοδυναμεί με «να είναι αξεσουάρ στην τυραννία που συμβαίνει στα παλαιστινιακά εδάφη».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος», αφού η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε με λαστιχένιες σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψεως εναντίον νεαρών Παλαιστινίων στο τζαμί Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ την Παρασκευή, ανέφερε η εφημερίδα Daily Sabah.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είχε ξεκινήσει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση διεθνών οργανισμών.

Οι συγκρούσεις στον τρίτο ιερότερο χώρο του Ισλάμ και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, οι οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 205 Παλαιστίνιοι και 17 Ισραηλινοί αστυνομικοί, ήρθαν εν μέσω αυξανόμενης έντασης για την πιθανή έξωση Παλαιστινίων από  γη στην οποί θα εγκατασταθούν  Εβραίοι έποικοι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ θα εξετάσει την υπόθεση τη Δευτέρα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε το αίτημά του για όλες τις μουσουλμανικές χώρες και τη διεθνή κοινότητα να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα κατά του Ισραήλ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

«Το σκληρό Ισραήλ, το τρομοκρατικό αυτό κράτος, επιτίθεται ανελέητα και ανήθικα στους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία «ξεκίνησε αμέσως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αναλάβει δράση τα Ηνωμένα Έθνη, τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας και όλα τα σχετικά ιδρύματα».

Πηγή: pentapostagma