Με «ευλογίες» Ερντογάν νέο αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, το νέο αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στα Κατεχόμενα θα πάρει το όνομά του από τον Φαζίλ Κουτσούκ, όπως δήλωσε και η “μαριονέτα” του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, όπως γράφει το nationalpost.com.cy.

Ο Κουτσούκ έκανε την θητεία του ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της ενωμένης τότε Κύπρου, την περίοδο 1959 και 1973, μετά την ανεξαρτησία της νήσου από την Βρετανία.

“Η ονομασία του αεροδρομίου με το όνομα του Κουτσούκ θεωρείται ως μήνυμα προς την διεθνή κοινότητα”, τόνισε ο Τατάρ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αφού επανέλαβε την μονομερή στάση του περί λύσης δύο κρατών ως τον μοναδικό τρόπο για την επίλυση του Κυπριακού, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να προωθήσει δήθεν μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η τουρκοκυπριακή κυριαρχία είναι ένα ιστορικό δικαίωμα και δεν συζητείται», είπε ο Τατάρ και πρόσθεσε ότι «η Γενεύη ήταν ένα είδος παιχνιδιού», τονίζοντας ότι η τουρκική πλευρά έκανε ιστορικά βήματα κατά τη διάρκεια της άτυπης πενταμελούς συνόδου κορυφής”.

Επανέλαβε ότι μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία μπορεί να είναι επιβλαβής για τους Τουρκοκύπριους.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η ηγετική θέση της Τουρκίας στην περιοχή και άνοδο του κύρους του καθεστώτος της ΤΔΒΚ, θα αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο σε κάθε πεδίο κάθε μέρα με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή”, είχε τονίσει πρόσφατα ο Τατάρ.

Τα “έργα” που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο από τους Τούρκους αφορούν δύο κυρίως στόχους, την υφαρπαγή της κυπριακής ΑΟΖ και την προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία, τίποτε άλλο.

Τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα ανέρχονται σε περίπου 40.000 και διαθέτουν βαρύ οπλισμό, ενώ τα στρατεύματα της Κυπριακής Δημοκρατίας  ξεπερνούν τις 12.000.

Η συνεχής αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς είναι μονόδρομος για την Λευκωσία, όπως και η άμεση ενεργοποίηση του δόγματος Ελλάδος-Κύπρου με την συχνότερη παρουσία ελληνικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων στο νησί σε αντιστάθμισμα των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας με την κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τατάρ και οι Τούρκοι τονίζουν συνεχώς ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο, ενώ επισημαίνεται ότι οι δική τους πλευρά δεν θα παίξει το παιχνίδι που θέλει η Λευκωσία να παίξουν, προμηνύοντας σαφώς εξελίξεις μετά τις συνομιλίες στην Γενεύη.

Πριν μερικούς μήνες τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT παρουσίασε έναν χάρτη βασισμένο, σύμφωνα με δημοσιογράφους, στις προβλέψεις της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor, ο οποίος απεικόνιζε εδάφη που θα τεθούν υπό τουρκική επιρροή έως το 2050.

Μέσα εκεί συμπεριλαμβάνονταν εδάφη από Λιβύη, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Συρία, Ελλάδα, Κύπρος, Αρμενία,  Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Υεμένη και  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες υποτίθεται ότι εισέρχονταν στην τουρκική ζώνη επιρροής. Τέτοια όνειρα θερινής νυκτός κάνουν οι Τούρκοι σήμερα.

Πηγή: pentapostagma