ΜΕΛΕΤΗ – ΣΟΚ για ΗΠΑ: «Θα ηττηθεί σε ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Ρωσία»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


H κατάσταση μοιάζει να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Το θέμα της Ουκρανίας, εμπλέκει πολλές Ευρωπαικές χώρες του ΝΑΤΟ και η οσμή που αναδύεται, είναι αυτή του πολέμου. Αυτή η κατάσταση απασχολεί τόσο τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών όσο και πολλούς αναλυτές.

Μαζί με την ανησυχία ενός πιθανού πολέμου, έρχεται στο φώς της δημοσιότητας και μια μελέτη σοκ του αναλυτή Γκρεγκ Λόσον. Η Ουάσινγκτον, θα αντιμετωπίσει μια «μεγάλη στρατηγική αποτυχία», σε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Μόσχα έναντι του Ντόναμπ, δήλωσε ο αναλυτής του Wikistrat, Γκρεγκ Λόσον.

Σε μια στήλη για το εθνικό συμφέρον, επισημαίνει ότι η εσφαλμένη ερμηνεία των αμερικανικών και ρωσικών προθέσεων μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη πυρηνική δύναμη. Τώρα είναι η μόνη πυρηνική δύναμη που μπορεί να σκοτώσει, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί και  πρέπει να αποφευχθεί ... δεν είναι υπερβολικό», λέει ο Λόσον.

Ο αναλυτής, δεν αποκλείει ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να τεθεί σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Μόσχα, αλλά η χώρα πρέπει να καθοδηγείται από "ζωτικά" κριτήρια για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατάσταση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, δεν ανταποκρίνεται καθόλου σε αυτήν την απαίτηση και περιπλέκει την κατάσταση.

Επιπλέον, μια σύγκρουση με τη Μόσχα, θα μπορούσε να κάνει την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της "ευάλωτες στο Πεκίνο". Η διατήρηση του ζητήματος της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον αναλυτή, είναι ένα στρατηγικό λάθος που περιπλέκει τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα, πριν από μια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι το Κίεβο πρέπει να διαπραγματευτεί με τη Συμμαχία για πρακτική υποστήριξη σε περίπτωση ένοπλης κλιμάκωσης στο Ντόναμπ.

Ο αναπληρωτής της ρωσικής πολιτείας Duma Vitaly Milonov, ο οποίος επέστρεψε από την Horlivka, τόνισε ότι η κατάσταση στο Donbass θερμαίνεται μόνο από την ουκρανική πλευρά, η οποία συνεχώς βομβαρδίζει τα εδάφη του DPR και του LPR, ενώ «μεγάλος αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, έχει μεταφερθεί στην περιοχή».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βόλοτυρ Ζέλενσκι, σχετικά με την υποτιθέμενη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, ως στοιχεία ψυχολογικής πίεσης και πολιτικού πολέμου.

Συνηθίζεται να λέγετε, ότι όταν αποτυγχάνει η διπλωματία αρχίζει ένας πόλεμος. Οι ελπίδες της ανθρωπότητας, στρέφονται στην πρόταση του προέδρου της Αμερικής Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, για συνάντηση μεταξύ τους ακόμη και σε ουδέτερο έδαφος με κύριο θέμα αυτό της Ουκρανίας.