ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες διευκρινίσεις σχετικά με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε τροπολογία κατά των αμβλώσεων από τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Δεν είμαι κατά των αμβλώσεων» δηλώνει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την απόφασή του να ψηφίζει τροπολογία για την απαγόρευσή τους.

«Υπήρχε ένα ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία, για αυτή γίνεται συζήτηση, για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα» σημείωσε, μιλώντας στο OPEN.

Ερωτώμενος σχετικά με την ανακοίνωσή του κόμματός του, το οποίο πήρε σαφείς αποστάσεις από την κίνησή του αναφέροντας πως «η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση» και ξεκαθαρίζοντας πως «προφανές ότι η ψήφος […] δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως δεν ερμηνεύει την ανακοίνωση ως «άδειασμα».

«Δεν υπάρχει καμία απάντηση η οποία να είναι αρνητική, γιατί ήταν μία κατάσταση που την καταλαβαίνω. Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατανοώ πλήρως ότι κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων» σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν θεωρώ ότι με άδειασε, το κόμμα έθεσε τη θέση που έχει».

Ενημέρωσε, παράλληλα, πως είχε επικοινωνήσει με το κόμμα του και πριν και μετά από την ανακοίνωση που εξέδωσε επί του θέματος.

«Ζητώ συγγνώμη»

«Σκέφτομαι, κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θέλει και δεν θέλει να κρατήσει το παιδί» είπε και συμπλήρωσε πως σκέφτεται και τις γυναίκες που θέλουν να κρατήσουν το παιδί τους, αλλά δεν έχουν τους πόρους να το ζήσουν.

Επ’ αυτού, ζήτησε από το κράτος «να είναι αρωγός» στην προσπάθεια μίας μητέρας να μεγαλώσει το παιδί της.

«Ήταν μία θέση συμπληρωματική και όχι αντιθετική προς τις αμβλώσεις. Καταλαβαίνω όλη αυτή την αντίδραση γιατί κακώς παρερμηνεύτηκε» σημείωσε και ζήτησε συγγνώμη.

«Αυτό που ψήφισα δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενο» συμπλήρωσε και τόνισε πως το όλο ζήτημα άρχισε από ένα tweet, το οποίο, στη συνέχεια, δημοσιεύτηκε από διάφορα ΜΜΕ.

Ακόμη, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου που δεν χρειαζόταν, δεν υπήρχε λόγο».

Τέλος, ζήτησε «να υποστηρίξουμε και να στηρίξουμε τη γυναίκα και την απόφαση προς όποια κατεύθυνση».