Πραξικόπημα Τουρκία – Ερντογάν: Προσπάθησαν να με σκοτώσουν – Θα το πληρώσουν ακριβά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών.

Ο Ερντογάν, αφού προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησε σε διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό, στέλνοντας μήνυμα ενότητας. Υποσχέθηκε, όμως, ότι όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος θα τιμωρηθούν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πραξικόπημα» και μίλησε για «έντονη κινητικότητα μιας μικρής μειοψηφίας στο στράτευμα». Υποστήριξε ότι επειδή επρόκειτο να γίνουν εκκαθαρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τα στοιχεία αυτά προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

Ο Ερντογάν, σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο οι στρατιώτες να στρέφουν στο λαό τα όπλα και τα τανκς που ανήκουν στο λαό και το Έθνος.

Η σημερινή Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία πρόσθεσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στα προηγούμενα πραξικοπήματα στη χώρα.

Παράλληλα, «έδειξε» εκ νέου τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως υπεύθυνο για τα γεγονότα, λέγοντας ότι «ορισμένοι στο στρατό λαμβάνουν εντολές από την Πενσυλβάνια», όπου διαμένει και εργάζεται ο ιεροκήρυκας, μαζί με ακολούθους του, από τον Μάρτιο του 1999.

Τα γεγονότα, όπως είπε, δείχνουν ότι η οργάνωση του Γκιουλέν είναι μία «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές συλλήψεις στρατιωτικών και θα γίνουν και άλλες, υψηλότερα στην ιεραρχία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ξενοδοχείο όπου παραθέριζε βομβαρδίστηκε μετά την αναχώρησή του από αυτό, ενώ επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ!