Νέες προκλήσεις από Σοϊλού: «Η Ελλάδα στέλνει αθώους στο θάνατο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η τουρκική μονταζιέρα πήρε φωτιά για ακόμη μια φορά και ο υπουργός Εσωτερικών του καθεστώτος Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού, παρουσίασε ένα video με μετανάστες στο Αιγαίο.

Σε ένα νέο ρεσιτάλ προπαγάνδας προχώρησε η Τουρκία, καθώς με ένα αμφιβόλου γνησιότητας video, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, παρουσιάζει την Ελλάδα ως… απάνθρωπη απέναντι στους μετανάστες!

Μάλιστα ο Σοϊλού κάνει αναφορά στην Frontex και στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως η Τουρκία καταδικάζει την αδιαφορία τους απέναντι στην «απάνθρωπη συμπεριφορά» της Ελλάδας.

Προβάλλοντας κι ένα αμφιβόλου πιστότητας και προέλευσης βίντεο από αυτά που συνηθίζει να χρησιμοποιεί η τουρκική «μονταζιέρα» που κατά τον ίδιο αποτυπώνει επιχείρηση επανοπροώθησης μεταναστών στα τουρκικά ύδατα από το ελληνικό Λιμενικό, ο Σοϊλού αναφέρει:

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να στέλνει αθώους ανθρώπους στο θάνατο και η Ευρώπη απλά παρακολουθεί. Οι δυνάμεις της Τουρκικής ακτοφυλακής σώζουν ζωές. Καταδικάζουμε σθεναρά την Frontex και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αδιαφορία απέναντι σ’ αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά που συμβαίνει κάθε μέρα».

Προφανώς ο Σοϊλού έχει (εκτός από το γεγονός πως ψεύδεται) ασθενή μνήμη, αφού δεν κάνει αναφορά σε όσα εκτυλίχθηκαν πριν λίγους μήνες στον Έβρο και στην προσπάθεια της Τουρκίας να εξαπολύσει ορδές μεταναστών (και όχι μόνο…) σε μια προσπάθεια εκβιασμού της Ευρώπης.

Ο στόχος; Ξεκάθαρος. Από τη μια η σπίλωση της Πατρίδας μας, τακτική που έχει ως παντιέρα η Άγκυρα, και από την άλλη η προσπάθεια εκβιασμού της Ευρώπης για περισσότερα κονδύλια.

Πηγή