Τούρκος αντιναύαρχος: «Τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης καλύπτουν τις ανάγκες μας για 572 χρόνια»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος αντιναύαρχος ε.α. Τζιχάντ Γιαϊτζί. Ο συγκεκριμένος ανήκει στους «θεωρητικούς» της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά εμπλέκεται και στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ο συγκεκριμένος αντιναύαρχος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Haberturk για να μιλήσει για το συγκεκριμένο μνημόνιο και επιχείρησε να αποθαρρύνει τη Λιβύη, χωρίς κανένας να ξέρει τον λόγο, από μία ενδεχόμενη υπαναχώρησή της. Ο Γιαϊτζί ανέφερε χαρακτηριστικά: «H Λιβύη κάνοντας συμφωνία μαζί μας, παρά τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, κέρδισε 39.000 τετραγωνικά στρατιωτική έκταση. Αν εμφανιστεί μία κυβέρνηση στη Λιβύη και πει ότι «Κάναμε λάθος συμφωνία, αυτό πρέπει να το δώσουμε στην Ελλάδα», σημαίνει ότι χάνει μία έκταση ίση με τέσσερις φορές την έκταση της Κύπρου. Λέγεται πως σε αυτή την περιοχή υπάρχουν τα πιο πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στον κόσμο.

Στα νότια της Κρήτης. Για αυτό τον λόγο με τους υπολογισμούς που γίνονται αυτή τη στιγμή, τα κοιτάσματα είναι σε επίπεδο να καλύψουν για 572 χρόνια τις ανάγκες της Τουρκίας».

Ο αντιναύαρχος μιλάει μπροστά στον χάρτη

svg%3E