ΤΟΥΡΚΙΑ: Προκαλεί ξανά με νέο βίντεο από το Oruc Reis

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέο βίντεο αναρτήθηκε στα social media, το οποίο προβάλει τις ενέργειες, τους σχεδιασμούς και τις εργασίες που γίνονται μέσα στο Oruc Reis.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που ανήρτησε στα social media, εναλλάσσονται τα πλάνα, ακούγονται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχει και επιβλητική μουσική.

«Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απάιτηση», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Βήμα προς βήμα η Μεσόγειος. Το Oruç Reis παίρνει μια ακτινογραφία των θαλασσών μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 χιλιόμετρα ταινίας (σεισμικό καλώδιο) θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ.