ΣΑΛΟΣ: Πρωθυπουργός κοιμάται “αγκαλιά” με 500ευρα, ράβδους χρυσού και γεμάτο όπλο

Σάλος δημιουργήθηκε στη Βουλγαρία, με τον Μπόικο Μπορίσοφ. Ο Πρωθυπουργός κοιμάται με όπλο και 500ευρα στο κομοδίνο του. Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε τον Ρούμεν Ράντεφ πως τον κατασκόπευσε με ένα drone. Οι φωτογραφίες εμφανίζουν τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να να κοιμάται με όπλο και μετρητά.

Στη μία φωτογραφία ο πρωθυπουργός διακρίνεται να κοιμάται στο κρεβάτι του. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν ένα πιστόλι πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και δέσμες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ και ράβδους χρυσού μέσα στο ανοιχτό συρτάρι του κομοδίνου. Ο Μπορίσοφ αμφισβήτησε την εγκυρότητα ορισμένων. Όμως, όχι όλων, των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν σε βουλγαρικά ΜΜΕ. Η διαρροή κλιμάκωσε μια ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού και του πολιτικού του αντιπάλου, προέδρου Ράντεφ. Ωστόσο, ο τελευταίος αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες.

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: «Πέταξε ένα drone και τράβηξε φωτογραφίες μου»

«Ξεπέρασε τα όρια» δήλωσε ο Μπορίσοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος GERB, αναφερόμενος στον πρόεδρο της χώρας. «Επέτρεψε στον εαυτό του να πετάξει ένα drone και να τραβήξει φωτογραφίες μου». Ο Μπορίσοφ είπε ότι η φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία μπορεί να είναι πραγματική. Όσον αφορά τις άλλες φωτογραφίες, είπε ότι θα μπορούσαν να παραποιηθούν. Όμως, αρνήθηκε να επεκταθεί μέχρι αυτές να διερευνηθούν. Ο Ράντεφ διαμένει σε μια κατοικία κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Μπογιάνα, κοντά στη Σόφια. Εκεί, όπου διαμένει ο Μπορίσοφ.

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: «Δεν έχω καμία σχέση»

«Έχω πιλοτάρει αεροπλάνα και drones. Όμως, δεν έχω καμία σχέση με όσα λέει ο Μπορίσοφ», δήλωσε σήμερα ο Ράντεφ, πρώην πιλότος μαχητικών. Ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε ότι έχει ένα drone. Όμως, απέρριψε την κατηγορία ότι το χρησιμοποίησε για να φωτογραφίσει τον Μπορίσοφ χαρακτηρίζοντάς την «παρανοϊκή, που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας».

Παράλληλα ζήτησε ο ίδιος από την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας (NSP) να διερευνήσει την προέλευση των φωτογραφιών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι φωτογραφίες που διέρρευσαν υπονομεύουν την κυβέρνησή του πριν από σημαντικές γεωπολιτικές αποφάσεις που θα λάβει τον Ιούλιο.