«Εξαφάνιση» Κιμ Γιονγκ Ουν: Νέα σύγχυση μετά από τις δηλώσεις Τραμπ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νερό στο μύλο της φημολογίας γύρω από την υγεία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας αρχικά σε δημοσιογράφους ότι γνωρίζει «πολύ καλά» για την κατάσταση του Κιμ, για να προσθέσει λίγα λεπτά αργότερα ότι «κανείς δεν ξέρει πού είναι».

Λίγο νωρίτερα τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας είχαν μεταδώσει πως ο ηγέτης τους Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλά στην υγεία του δημοσιεύοντας ένα γράμμα του προς στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, στο οποίο τον συγχαίρει για την Ημέρα Ελευθερίας αλλά και ένα μήνυμα προς του εργάτες της χώρας.

Η ημερομηνία που αναγράφεται στο γράμμα είναι η 27η Απριλίου του 2020, αλλά μέχρι ώρας δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.

Η φημολογία για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ξεκινήσει μετά από αποκλειστικό δημοσίευμα του CNNi το οποίο, επικαλούμενο πηγές από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο Κιμ ήταν σε σοβαρή κατάσταση μετά από μια εγχείρηση στην καρδιά, στην οποία είχε υποβληθεί νωρίτερα.

Ωστόσο, την Κυριακή, 26 Απριλίου, ο στενός συνεργάτης του Κιμ Γιονγκ Ουν, Μουν Τσάνγκ, μίλησε στο CNNi και υποστήριξε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του», απορρίπτοντας όλα τα σενάρια των τελευταίων ημερών.

Η τελευταία φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε θεαθεί δημοσίως ήταν στις 11 Απριλίου. Έκτοτε παραμένει άφαντος.