Δεξιά Ιταλίδα πολιτικός: «Χωρίς Ελλάδα & Ιταλία η Ευρώπη δεν υπάρχει – Ευχαριστώ τους Έλληνες αδελφούς»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


H ιταλική Δεξιά έχει δει να επιβεβαιώνονται όλα όσα έλεγε για την γερμανοκρατούμενη ΕΕ και τον αυταρχισμό με τον οποίο συμπεριφέρεται το Βερολίνο.

Σήμερα, η Τζιόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα του εθνικού συντηρητικού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» και στενή σύμμαχος του Ματέο Σαλβίνι, έστειλε ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, με αφορμή την απόφαση να κυματίσει η σημαία της Ιταλίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε μήνυμα της στο twitter ανέφερε τα εξής:

«Οι σημαίες δύο ιστοριών χιλιάδων χρόνων οι οποίες αποτελούν τη βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κυματίζουν παράλληλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ελλάδας. Χωρίς την Ελλάδα και την Ιταλία, η Ευρώπη δεν έχει ρίζες και μέλλον. Ευχαριστώ τους Έλληνες αδελφούς».

Το μήνυμα αυτό ήρθε μετά την πρωτοβουλία της Ελληνική Κυβέρνησης να κυματίζει η ιταλική σημαία συμβολικά στην ελληνική βουλή και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Ιταλίας που μετρά πάνω από 13 χιλιάδες θύματα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως μέχρι αυτή τη στιγμή.