Ανησυχία για Μέρκελ: Παραπάτησε στο… ίσωμα και παραλίγο να πέσει

Φούντωσαν ξανά οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος παραλίγο να πέσει στο… ίσωμα, σε εκδήλωση που έγινε στο Άουσβιτς.

Στις εικόνες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, όπως το AFP, και αναμετέδωσαν τα ξένα δίκτυα η Μέρκελ φαίνεται να κλονίζεται και να απλώνει το χέρι της προκειμένου να κρατηθεί από τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι, για να μην πέσει.

Μάλιστα, στις τελευταίες εμφανίσεις της, η Άνγκελα Μέρκελ απεύφευγε να σταθεί όρθια, καθώς το τρέμουλο που είχε, της προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα αστάθειας.

Τι τρέχει με την Καγκελάριο;

Το περιστατικό επανέφερε στην επιφάνεια μνήμες από το περασμένο καλοκαίρι όταν η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει σε τρεις δημόσιες εμφανίσεις της, τη μία κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολόντιμιρ Ζελένσκι στις 18 Ιουνίου στο Βερολίνο, τη δεύτερη σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Γερμανίας μία εβδομάδα αργότερα και την τρίτη στις 10 Ιουλίου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε.

Η Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά στην υγεία της αποδίδοντας τα περιστατικά σε αφυδάτωση, αλλά στις επόμενες υποδοχές ξένων ηγετών προτιμούσε να κάθεται κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.