Το απίστευτο κόστος της G7 – Δείτε το ποσό που ξόδεψαν οι Γερμανοί για τη Σύνοδο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η "εκδρομή" των επτά ισχυρότερων ηγετών της υφηλίου στο ανάκτορο Έλμαου θα κοστίσει περί τα 360 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την ασφάλειά τους, την οποία έχουν αναλάβει 20.000 αστυνομικοί.

Πρόκειται για το ολυμπιακό παγοδρόμιο που χτίστηκε για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Οι διοργανωτές συνένωσαν τις τρεις τεράστιες αίθουσες για τις ανάγκες των δημοσιογράφων, έστρωσαν μοκέτα 6.000 τμ και πέρασαν καλώδια 180 χιλιομέτρων για ηλεκτρικό, τηλεπικοινωνίες και κλιματισμό.

«Θέλουμε να δείξουμε στους φιλοξενούμενούς μας μια πανέμορφη πλευρά της Γερμανίας», δήλωσε  η καγκελάριος Μέρκελ, αιτιολογώντας την επιλογή για τη διεξαγωγή τoy G7. 

Την ίδια ώρα, στο κέντρο Τύπου όπου βρίσκονται 3.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι υπάρχουν 30 μάγειροι με 120 συνεργάτες να δουλεύουν ακατάπαυστα για το πρωινό από τις 7 το πρωί μέχρι το δείπνο στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το catering  έχει αναλάβει γνωστός οίκος ντελικατέσεν του Μονάχου και θα παρέχει 5.000 σάντουιτς, 2.000 κιλά κρέας, 1.000 κιλά ψάρι, 1.000 κιλά φρούτα και λαχανικά. Πρόκειται συνολικά για 15 τόνους τροφίμων.