Δραματική προειδοποίηση για το Libra. Το κρυπτονόμισμα του Facebook θα δώσει τον έλεγχο από τις τράπεζες στους ιδιώτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook θα μετατοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες σε ιδιωτικές εταιρίες.

Αυτό προειδοποίησε ο συνιδρυτής του Facebook, Κρις Χιούζ σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times τονίζοντας πως «εάν οι παγκόσμιοι ρυθμιστικοί φορείς δεν ενεργήσουν τώρα, θα μπορούσε πολύ σύντομα να είναι πολύ αργά».

Σύμφωνα με τον Χιουζ οι εταιρίες που θα εποπτέουν το νέο νόμισμα Libra του Facebook θα θέσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα –κέρδη και επιρροή– πάνω από δημόσια. click4more Πολλές αντιδράσεις στην Ευρώπη για το Libra, το κρυπτονόμισμα του Facebook

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, παρουσίασε αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά του να λανσάρει ένα κρυπτονόμισμα, το Libra, και συνένωσε τις δυνάμεις του με 28 εταίρους σε μία οντότητα, τη Libra Association, με έδρα της τη Γενεύη που θα ελέγχει το νέο ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο Χιουζ, πρώην συγκάτοικος του διευθύνοντος συμβούλου της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε ζητήσει την διάσπαση του κοινωνικού δικτύου, με την εταιρεία πάντως να αρνείται να διασπαστεί σε τρια μέρη.

Πηγή: www.newsit.gr