Σουλεϊμάν Σοϊλού: Αν δεν είχαμε συλλάβει τους τρομοκράτες θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Επίθεση και στις ΗΠΑ για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

Την ευκαιρία να εμπλέξει εκ νέου την Ελλάδα βρήκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ότι αν οι τρομοκράτές δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα «σήμερα».

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Επίθεση και στις ΗΠΑ

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ εξαπολύοντας μια έντονη επίθεση με τη φράση «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την επίθεση αυτή ο Σοϊλού είπε, σύμφωνα με το CNN Turk, ότι «η συμμαχία με ένα κράτος που στέλνει χρήματα απο τη Γερουσία του σε οντότητες που “εκτρέφουν” τρομοκρατικές οργανώσεις θα πρέπει να συζητηθεί».

«Όποιος προσπαθεί να παρέχει εσωτερικές πληροφορίες στο ΡΚΚ είναι ο δράστης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητήσουμε πολύ για τα πιόνια. Το πιο σημαντικό είναι να χτυπήσουμε τα κεφάλια αυτών. Θα στείλουμε μια πολύ ισχυρή απάντηση σε αυτό το μήνυμα» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη εδώ και έξι χρόνια». Όπως υποστήριξε, δε, έχουμε εμποδίσει 200 απόπειρες τρομοκρατίας μόνο φέτος».

Οι δηλώσεις Σοϊλού ήρθαν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ότι έχει συλλάβει συνολικά 46 άτομα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στα οποία και μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.