«Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ο άνθρωπος»: Η σειρά που προβλήθηκε σε περισσότερο από 100 χώρες και έκανε θραύση στην ΕΡΤ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποιος από εμάς δεν θυμάται τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος». Μια υπέροχη σειρά γαλλικής παραγωγής, που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 70 από τον Άλμπερτ Μπαρίγιε, έναν διάσημο δημιουργό καρτούν. Μια σειρά που κέρδισε αμέσως μικρούς και μεγάλους λόγω των υπέροχων χαρακτήρων και φυσικά του χρήσιμου περιεχομένου που παρείχε.

Η σειρά προβαλλόταν στην ΕΡΤ τόσο την δεκαετία του ’80 όσο και του ’90, προσφέροντας μια ευχάριστη δραστηριότητα σε περισσότερες από μία γενεές.

Η ιστορία πίσω από το μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος

Όπως προαναφέραμε, ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων Άλμπερτ Μπαρίγιε έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά. Ως ιδρυτής της εταιρείας Procidis, συμμετείχε στην παραγωγή αρκετών επιτυχημένων σειρών κινουμένων σχεδίων στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε ο ίδιος, ανέφερε ότι είχε σκανδαλιστεί σχετικά με τις σειρές που κυκλοφορούσαν και απευθυνόταν σε παιδιά, καθώς οι περισσότερες από αυτές τους αποσπούσαν την προσοχή.

Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά που θα προσέφερε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα χρήσιμες γνώσεις για τον άνθρωπο και όχι μόνο. Έτσι, εμπνεύστηκε την εν λόγω σειρά με έναν από τους διασημότερους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Τον σοφό αυτό παππούλη με την μακριά άσπρη γενειάδα. Φυσικά, πέρα από την τεράστια επιτυχία της σειράς στην Γαλλία, έως και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές που προβλήθηκαν στην ελληνική κρατική τηλεόραση.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στην Γαλλία τον Μάρτιο του 1979, ενώ όλα τα επεισόδια της σειράς είναι 26. Φυσικά λόγω της παλαιότητας της σειράς, αρκετές θεωρίες έχουν καταρριφτεί σύμφωνα με την σύγχρονη επιστήμη.