Σε μεγάλη αμηχανία ο Τάκης Παπαματθαίου όταν ρωτήθηκε για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Η απάντηση του στον Γιώργο Λιάγκα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένος ο Τάκης Παπαματθαίου και μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα για τη φιλία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις καταγγελίες που βαραίνουν τον προφυλακισμένο ηθοποιό.

«Φυσικά στεναχωριέμαι. Εννοείται ότι έπεσα από τα σύννεφα. Δεν ήξερα τίποτα, ούτε κάποιος από εμάς νομίζω ότι ήξερε. Η αντίδρασή μου η αντανακλαστική ήταν ότι πάγωσα. Νομίζω ότι τα λέει όλα αυτή η λέξη», είπε αρχικά ο Τάκης Παπαματθαίου.

Ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να δώσει συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα αλλά ο Τάκης Παπαματθαίου φάνηκε να έρχεται σε αμηχανία και η απάντηση του ήταν κοφτή: «Επόμενη ερώτηση…».

Οι παρουσιαστές θέλησαν να του εκμαιεύσουν μερικές δηλώσεις ακόμα και ο ηθοποιός υπογράμμισε πως: «Είπα αυτό ακριβώς που μου συμβαίνει. Βέβαια θα του μιλούσα αν τον συναντούσα και θα τον ρωτούσα γιατί, εννοείται, αυτό το τεράστιο ερωτηματικό».

Στην συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας άλλαξε θέμα συζήτησης για να τον βγάλει από την αμηχανία που ένιωθε.

«Εν μια νυκτί πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία, Διόνυσος, Βάκχες… Η τέχνη σηκώνει τα χέρια ψηλά»

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλατό του «Πρωινού» είναι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους ηθοποιούς η οποία έχει καταργηθεί.

«Το θέμα της κατάργησης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού είναι πολύ σοβαρό. Αυτό είναι κουφό τελείως. Δηλαδή, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα» σχολίασε ο Τάκης Παπαματθαίου.

Τότε ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στον Σάκη Ρουβά ο οποίος πρωταγωνιστούσε ως Διόνυσος στις Βάκχες που είχε σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης το 2013.

Ο Τάκης Παπαματθαίου τότε σχολίασε πως: «Εν μια νυκτί πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία, Διόνυσος, Βάκχες. Η τέχνη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Έχει υποτιμηθεί πάρα πολύ το επάγγελμά μας. Ο καθένας μπορεί να κάνει τον ηθοποιό. Σε μια εποχή που για να μάθεις να πατάς ένα κουμπί, πας σε μια σχολή, θες να γίνεις ηθοποιός χωρίς να πας σε σχολή να μάθεις τα βασικά; Ιστορία θεάτρου, λογοτεχνία, συγγραφείς, κινησιολογία…» και πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα προσωπικά με τον Σάκη, είναι πολύ άξιος σε αυτό που έχει κάνει στον χώρο του. Καμία σχέση, μην τα μπερδεύουμε έτσι; Αλλά αυτό είναι τρελό τελείως δηλαδή».

Πηγή: newsbeast