Έφυγε από τη ζωή ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν: Ήταν ο σύζυγος της Ελληνίδας δημοσιογράφου, Νάντιας Χαλαμανδάρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ηλικία μόλις 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο σύζυγος της Ελληνίδας δημοσιογράφου, Νάντιας Χαλαμανδάρη, Φερνάντο ντε Μπορμπόν.

O ίδιος ήταν πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Φελίπε και ανιψιός του Χουάν Κάρλος. Ο Don Fernando Humberto Gómez-Acebo de Borbón όπως ήταν το πλήρες όνομά του άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή 1 Μαρτίου σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’, τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο χθες το βράδυ.

Αιτία του πρόωρου θανάτου του Φερνάντο ντε Μπορμπόν ήταν η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, σε συνδυασμό με τη γρίπη και τον κορονοϊό. Ο ίδιος εδώ και καιρό πάλευε με αναπνευστικά προβλήματα ενώ το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε αρχίσει να επιδεινώνεται. Τον Ιανουάριο, είχε υποβληθεί σε τραχειοστομία, προκειμένου να ανακουφιστεί από τα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Στην προσωπική του ζωή ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν παντρεύτηκε τη Mónica Martin Luque στις 26 Νοεμβρίου 2006 στο Real Monasterio de la Encarnacion παρουσία ολόκληρης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς ήταν ανιψιός του βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’. Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα και πήρε διαζύγιο το 2013. Οι δυο τους παρέμειναν καλοί φίλοι.

Ο Φερνάντο παντρεύτηκε για δεύτερη φορά στις 31 Μαΐου 2016 με πολιτικό γάμο που έγινε στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, την Ελληνίδα δημοσιογράφο, Νάντια Χαλαμανδάρη.

Πέντε ημέρες μετά τον γάμο, η Νάντια Χαλαμανδάρη γέννησε τον γιο τους, Νικόλα, σε κλινική της Αθήνας. Όταν υπήρξαν φήμες περί χωρισμού, το 2017, ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν τις διέψευσε.

Ποιος ήταν ο… γαλαζοαίματος Δον Φερνάντο

Ο Δον Φερνάντο γεννήθηκε στο Sanatorio de Nuestra Señora del Rosario στη Μαδρίτη στις 30 Σεπτεμβρίου 1974. Ήταν το πέμπτο και μικρότερο παιδί της ΑΒΥ Infanta Doña María del Pilar Alfonsa Juana Victoria Luisa Ignacia y Todos los Santos της Ισπανίας, Δούκισσας του Badajoz (1936-2029) και του Don Luis Gómez-Acebo y Duque de Estrada, 2ου υποκόμη του La Torre (1934-1991).

Η μητέρα του ήταν το μεγαλύτερο παιδί της Αυτού Μεγαλειότητος Infante Don Juan Carlos Teresa Silverio Alfonso της Ισπανίας, κόμη της Βαρκελώνης (1913-1993), και της Αυτού Μεγαλειότητος María de las Mercedes Cristina Genara Isabel Luisa Carolina Victoria y Todos los Santos των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών (1910-2000).

Ο κόμης της Βαρκελώνης ήταν ο τρίτος γιος και διάδοχος του βασιλιά Αλφόνσου ΧΙΙΙ της Ισπανίας. Τα προβλήματα υγείας του Δον Φερνάντο ανησυχούσαν την οικογένειά του εδώ και αρκετό καιρό. Για την οικογένεια και τους φίλους του, ήταν γνωστός ως Κοκό. Αν και προσπαθούσε να διατηρεί χαμηλό προφίλ, οι ερωτικές του σχέσεις και η προσωπική του ζωή τροφοδοτούσαν συχνά τα ισπανικά ταμπλόιτς. Παντρεύτηκε δύο φορές.

Ο πρώτος του γάμος που ήταν με τη Mónica Martin Luque πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2006 στο Real Monasterio de la Encarnacion παρουσία ολόκληρης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς ήταν ανιψιός του βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’. Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα και πήρε διαζύγιο το 2013. Παρέμειναν καλοί φίλοι. «Το γεγονός ότι χωρίσαμε δεν σημαίνει ότι δεν τα πάμε καλά», είχε πει η Mónica Martin Luque.
Xalamandari

Ο Δον Φερνάντο παντρεύτηκε για δεύτερη φορά στις 31 Μαΐου 2016. Ο γάμος αυτός ήταν πολιτικός και έγινε στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου παντρεύτηκε την Ελληνίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Νάντια Χαλαμανδάρη.

Πέντε ημέρες μετά το γάμο, η Νάντια γέννησε τον γιο του ζευγαριού, Νικόλα, σε κλινική της Αθήνας. Όταν υπήρξαν φήμες περί χωρισμού, το 2017, ο Δον Φερνάντο τις διέψευσε.