Σπουδαία διάκριση: Πήρε το βραβείο η ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Φεστιβάλ των Καννών!


Στο φεστιβάλ των Καννών βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης για τη συμμετοχή του σε μικρή μήκους ταινία.

Η ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», η οποία σκηνοθέτησε η Εύη Καλογηροπούλου και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μαζωνάκης βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών με το «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους».

Ένα επίτευγμα-ορόσημο για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, μία στιγμή εθνικής υπερηφάνειας για τα διεθνή επιτεύγματα του κινηματογράφου μας!

Η ταινία, σε ανάθεση του Onassis Culture και με καλλιτεχνική επιμέλεια της Αφροδίτης Παναγιωτάκου, Διευθύντριας Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, επιλέχθηκε από το φεστιβάλ ανάμεσα σε ταινίες δημιουργών από όλο τον κόσμο και συμμετείχε επίσημα στην Εβδομάδα Κριτικής του 75ου Φεστιβάλ Καννών, το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού θεσμού, κάνοντας, μάλιστα, χθες επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις του διαγωνιστικού τμήματος στις Κάννες και η ταινία της Εύης Καλογηροπούλου «Στον Θρόνο του Ξέρξη» απέσπασε το «Canal+ Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους».

Ο τραγουδιστής, Γιώργος Μαζωνάκης ευχαρίστησε με ανάρτηση τη σκηνοθέτιδα της ταινίας μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.