ΣΟΚ: ΠΕΘΑΝΕ διάσημος μουσικός και ιδρυτής συγκροτήματος – Δεν αποκλείεται να αυτοκτόνησε!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ηλικία 72 ετών

O Keith Emerson, ιδρυτικό μέλος και κιμπορντίστας του βρετανικού progressive ροκ συγκροτήματος Emerson Lake & Palmer (ELP), πέθανε χθες σε ηλικία 72 ετών.

ΠΕΘΑΝΕ ο γνωστός μουσικός και ιδρυτής των ELP, Keith Emerson- Δεν αποκλείεται να αυτοκτόνησε!

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το συγκρότημα μέσω της σελίδας του στο Facebook: «Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι ο Keith Emerson πέθανε χθες το βράδυ στο σπίτι του, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή και τον πόνο της οικογένειας», έγραφε το μήνυμα.

1280x720.jpg

Ο θάνατός του πιθανόν να οφείλεται σε αυτοκτονία, ανέφερε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι ο Keith Emerson πέθανε με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στα προάστια του Λος Άντζελες. Η φίλη του, Mari Kawaguchi, ειδοποίησε τις αρχές.

«Ερευνάται ο θάνατός του, που μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σάντα Μόνικα, Erika Aklufi.

1280x720 (1).jpg

Γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου του 1944, ο Βρετανός κιμπορντίστας και συνθέτης, θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς στην ιστορία της progressive ροκ μουσικής.

Ο Emerson σχημάτισε το 1970, με τους Greg Lake, King Crimson και Carl Palmer των Atomic Rooster, τους εκπληκτικούς Emerson, Lake & Palmer. Μαζί τους κυκλοφόρησε ιστορικά άλμπουμ όπως το «Tarkus» το 1971, το «Trilogy» το 1972 και το «Brain Salad Surgery» μια χρονιά αργότερα.

Emerson-Lake-and-Palmer-resize-1.jpg

Όταν, το 1979, το συγκρότημα διαλύθηκε, ο Emerson έγραψε μουσική για ταινίες μεταξύ αυτών και για το «Inferno» του σπουδαίου Ιταλού κινηματογραφιστή Dario Argento. Το 1991, το τρίο έσμιξε ξανά ηχογραφώντας τους δύο τελευταίους του δίσκους, «Black Moon» (1992) και «In the Hot Seat».

Ο ντράμερ των ELP, Carl Palmer, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Keith ήταν σαν αδερφός μου, το παίξιμό του στα πλήκτρα θα μείνει στην ιστορία, τόσο στον κόσμο της ροκ, όσο και σε αυτόν της τζαζ και της κλασικής μουσική. Θα τον θυμάμαι πάντα για το χαμόγελο και το χιούμορ του. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα και έπαιξα μαζί του μουσική».

star