Φωτογραφίες: Πριγκιπικός γάμος στη Σερβία – Ποιοι Έλληνες ήταν εκεί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!



Ο πρίγκιπας Ντούσαν της Σερβίας και η Βάλερι ντε Μούτζιο, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Όπλενατς, όπου βρίσκεται η βασιλική εκκλησία της Σερβίας και οι τάφοι της βασιλικής οικογένειας.

Ο γάμος τελέστηκε από τον επίσκοπο Ιωάννη της Σουμαδίας και τον επίσκοπο Ειρηναίο της Ανατολικής Επισκοπής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική. Κουμπάροι στο γάμο του ζευγαριού ήταν ο καλύτερος φίλος του γαμπρού, Αλεξάντερ Σενάουι και ο ελληνικής καταγωγής International Fashion Photographer, Τέρι Τσιόλις, με τον οποίο η νύφη συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο πρίγκιπας Ντουσάν της Δυναστείας των Καρατζόρτζεβιτς, είναι εγγονός του πρίγκιπα Παύλου της Σερβίας και της πριγκίπισσας Όλγας της Ελλάδας και της Δανίας, και γιος του πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας και της πριγκίπισσας Μπάρμπαρα του Λιχτενστάιν.

Τον γάμο του με την Βάλερι ντε Μούτζιο, παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι της βασιλικής οικογένειας από τη Σερβία και το εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, παρόντες στο γάμο ήταν η μητέρα του γαμπρού, πριγκίπισσα Μπάρμπαρα του Λιχτενστάιν, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο πρίγκιπας Φίλιππος και η πριγκίπισσα Ντάνιτσα της Σερβίας, ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Γιουγκοσλαβίας, ο αδελφός της πριγκίπισσας Μπάρμπαρα, πρίγκιπας Γιουτζίν του Λιχτενστάιν με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους Μαρί, Άννα και Γιοχάνες, η Έλεν φον Χάμπσμπουργκ, ο κόμης Ignaz Veit zu Toerring-Jettenbach με τη σύζυγό του Ρομπίνια, ο πρίγκιπας Τάσιλο Φέρντιναντ Μέτερνιτς-Σάντορ, οι πρίγκιπες Αλεξάντερ και Ρούντολφ του Λιχτενστάιν και η κοντέσα Ελίζαμπεθ Κάιντλ-Σόνμπορν.

GAMOS_PRIGIPES


PRIGIPES_GAMOS


prigipes

Ο πρίγκιπας Ντούσαν της Σερβίας και η Βάλερι ντε Μούτζιο

Μετά τον γάμοακολούθησε επίσημο δείπνο στο Λευκό Παλάτι, όπου ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας ευχήθηκε στους νεόνυμφους καλή υγεία και μια μακρά και ευτυχισμένη κοινή ζωή. Στο γαμήλιο πάρτι εμφανίστηκε ο διάσημος Ιταλός performer και ambassador του οίκου Gucci, Αλεσάντρο Ριστόρι με τη μπάντα του Τhe Portofinos, ενώ μετά τη live εμφάνισή του, στα decks ανέβηκε ο διάσημος Αμερικανός Dj Χέκτορ Φονσέκα, ο οποίος είναι στενός φίλος της νύφης.

Οι guest stars της βραδιάς, καθώς και οι περισσότεροι καλεσμένοι του γάμου διέμειναν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Metropol Palace στο Βελιγράδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα του γάμου, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, δόθηκε ένα δείπνο σε ένα παραδοσιακό splav στις όχθες του Δούναβη, με σέρβικο μενού και παραδοσιακή live μουσική.

Η πόλη, άλλωστε, φημίζεται για τα splav, τα οποία είναι τα club που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο ποτάμι, οπότε οι νεόνυμφοι προσέφεραν στους καλεσμένους τους μία εντελώς διαφορετική εμπειρία διασκέδασης.

prigipes2


prigipees

prigipes3

HSH Prince Eugen of Liechtenstein, Countess Anna Kottulinsky, HSH Prince Johannes of Liechtenstein, Valerie de Muzio, Prince Dushan of Yugoslavia, HRH Princess Barbara of Yugoslavia, HSH Princess Maria Theresia of Liechtenstein, Count Alexander Kottulinsky

prigipikos_gamos


gamos_p


prigipes4

Count Ignaz Zu Toerring Jettenbach, Valerie de Muzio, Prince Dushan of Yugoslavia, Archduchess Helen Von Habsburg, Countess Robinia Zu Toerring Jettenbach, Mrs. Elisabeth Kaindl Schonborn

prigipes5

Their Royal Highnesses Crown Prince Alexander and Crown Princess Katherine, TRH Prince Philip and Princess Danica

gamos_servia

Γιώργος Ντάβλας, His Royal Highness Crown Prince Alexander, HRH Princess Barbara of Yugoslavia, Her Royal Highness Crown Princess Katherine, TRH Prince Philip and Princess Danica

Τη διοργάνωση του πριγκιπικού γάμου ανέλαβε η εταιρεία Davlas & PaRtners.

Λίγα λόγια για τον πρίγκιπα Ντούσαν της Σερβίας: Με ρίζες από τη Σερβία και το Λιχτενστάιν και έχοντας παραμείνει σε αγγλικά οικοτροφεία για έντεκα χρόνια, ο πρίγκιπας Ντούσαν ακολούθησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, αποκτώντας πτυχίο στην Πολιτική Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις. Αποφάσισε στη συνέχεια να περάσει ένα χρόνο στο Βελιγράδι όπου μελέτησε τη γλώσσα και ταξίδεψε σε όλη τη Σερβία για να επανασυνδεθεί με την κληρονομιά και τις ρίζες του.

Η πρώτη πρακτική του πρίγκιπα Ντούσαν ήταν στην UNESCO και στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα Travel-Retail της L’Oréal και στο Eurosport στο μάρκετινγκ και τις επικοινωνίες. Ακολούθησε ένα επιχειρηματικό έργο στον τομέα των αερομεταφορών, όπου εργάστηκε για τη δημιουργία ενός κόμβου φορτίου στη Νότια Αμερική.

Ο πρίγκιπας Ντούσαν εργάστηκε για εννέα χρόνια στον όμιλο Fred & Farid, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως στον τομέα της διαφήμισης, στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, που ειδικεύεται σε κοινωνικές, τεχνικές λύσεις για τα εμπορικά σήματα, δουλεύει με διάφορα διεθνή brands και συνεργάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες στην ψηφιακή τέχνη, τη μουσική, τη μόδα, τη φωτογραφία, την πολιτική και τον αθλητισμό.

Λίγα λόγια για την Βάλερι ντε Μούτζιο: Με ιταλικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα της και ουγγρικές ρίζες από τη μητέρα της, η Βάλερι ντε Μούτζιο μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσι και ζει τα τελευταία 25 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Μετά τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης, απέκτησε πολυετή πείρα στο χώρο της διαφήμισης μόδας και των δημοσίων σχέσεων, έχοντας δουλέψει ως Public Relations Manager στον οίκο Gucci, ως Fashion Market Editor στο αμερικάνικο Harper’s Bazaar καθώς και ως Fashion Market Director στο περιοδικό W. Σήμερα είναι Agency Executive Art Buyer και δραστηριοποιείται επίσης και στον τομέα του New Business Development.

prigipes6

Prince Michael of Yugoslavia, Maria Djuric

prigipes7


PRIGIPES8


gamos_servias


SERVIA

Χάρης Ντάβλας, Maria Djuric, Prince Michael of Yugoslavia, Γιώργος Ντάβλας

Πηγή: www.newsone.gr